• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2024

14:10

(VIDEO) Izvršio atentat u Rusiji! Hitna akcija FSB! Napadač odmah otkrio ko mu je naredio da ubije bivšeg oficira SBU?!

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Izvršio atentat u Rusiji! Hitna akcija FSB! Napadač odmah otkrio ko mu je naredio da ubije bivšeg oficira SBU?!

Podeli vest

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je u Moskvi uhapsila osumnjičenog za miniranje automobila bivšeg oficira Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilija Prozorova, saopštio je Centar za odnose sa javnošću ruske obaveštajne službe.

FSB Rusije privela je u Moskvi ruskog državljanina, rođenog 1983. godine, koji je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, upotrebio eksplozivnu napravu da raznese automobil ruskog državljanina, bivšeg radnika SBU, navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Istragom je utvrđeno da je privedeni nakon početka specijalne operacije otišao u Ukrajinu i da su ga u oktobru 2023. regrutovali službenici SBU.

Napadač je delovao po direktnom uputstvu šefa ukrajinske specijalne službe Vasilija Maljuka, navode RIA Novosti.

 

 

 

U martu je došao u Rusiju, dobio komponente radio-kontrolisane eksplozivne naprave, sastavio je i minirao Prozorovljev automobil, a prethodno je izvršio izviđanje na području gde je živeo bivši oficir SBU.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak za ubistvo u pokušaju, protivzakonito sticanje, prenos, prodaju, skladištenje, prevoz ili nošenje eksplozivnih materija ili eksplozivnih naprava

Osim toga, pritvorenik može biti optužen i za terorizam i izdaju. U eksploziji terenskog vozila „tojota lend kruzer“ prošlog petka na Korovinskoj magistrali u Moskvi, povređen je vlasnik automobila.

Ubrzo je postalo jasno da je automobil pripadao bivšem oficiru SBU Vasiliju Prozorovu. Njegov pomoćnik je za RIA Novosti rekao da Porozov nije teže povređen.

Prema navodima izvora iz snaga bezbednosti, bivši radnik Službe bezbednosti Ukrajine zadobio je povrede ruke i noge.

Prozorov je do 2014. godine radio u odeljenju SBU za Zaporošku oblast da bi 2014. godine prešao u Kijev u centralnu kancelariju specijalne službe a 2018. se preselio u Rusiju. Poslednjih godina istraživao je zločine u Kijevu, prenosi Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija