• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. G.

29.04.2024

12:40

Muke pregoleme! Kad je video koliko je jedna noć u hotelu, užički Supermen našao rešenje

Privatna arhiva

Vesti

Muke pregoleme! Kad je video koliko je jedna noć u hotelu, užički Supermen našao rešenje

Podeli vest

Užički Supermen, Milovan Milutinović, koji se 7. marta ove godine uputio peške na Olimpijske igre u Parizu, stigao je do Lozane u Švajcarskoj!

- Bog je veliki. Sinoć, oko deset, ušao sam u Lozanu i baš naiđem na ovaj objekat u kome treba da se obratim predsedniku Olimpijskog komiteta Tomasu Bahu. Od njega ću tražiti dozvolu da učestvujem na Olimpijskimm igrama – kaže užički Supermen.


Posetu ću odložiti za koji dan, jer kako kaže, mnogo je umoran.
- Jezero oko Lozane je najveće prirodno jezero u Evropi. Ja sam ga obišao sa leve strane - 35 km za 10 sati sa odmorima. Jutros sam nemoćan, opet sam noge preforsirao. Bio sam vruć i nisam osetio toliko bolove, međutim jutros kad sam se "ohladio" nema šanse da hodam. Ovo je najduža maršuta na ovom putu i mislio sam da ću naći hotel da se okrepim posle 27 dana – javio nam je Milovan.

Međutim, naišao je na novi problem.

- Kad sam naišao na prvi hotel na recepciji, putem mimike dam recepcionarki olovku da napiše cenu i ona upisa 210 evra. Da plačem, mislim da bi ceo svet video, zato sam otišao u park, zamenio veš i ušuškao se u vreću. Tako sam ja hteo, to je moja sudbina, i ako ništa ne uradim, a dođem Užice zdrav nastavljam dalje, do moje 100 godine stati neću, ima još pet olimpijada a ta peta biće u Srbiji – kaže Milovan i dodaje da mu je ostalo još 520 km do Pariza.

Milovan je, podsetimo, pošao na oko 2.700 km dug put kroz sedam država. Cilj mu je da stigne na Olimpijske igre koje se počinju 26. jula. Računao je da će stići 1. jula.

Planira da se zadrži kod Tomasa Baha, predsednika Olimpijskog komitata, da ga zamoli da ga pusti na Olimpijske igre da trči sa teretom 100 metara!

Njemu je ovo treći put da kreće na put peške. Prvi put je išao peške za London, 2012. godine, kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je 100 metara sa 200 kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 metara pretrčao za 25,19 sekundi.

Drugi put se užički Supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija korona virusa.

Sada, u 76.godini života sa srpskom zastavom na rancu Milovan gazi put Pariza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set