• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD

29.04.2024

23:10

Rusija je uništila čitav kadar OSU, Kijevu nema spasa! Pukovnik SBU Ukrajine jasan, čeka se samo da neko svira kraj!

Reuters

Vesti

Rusija je uništila čitav kadar OSU, Kijevu nema spasa! Pukovnik SBU Ukrajine jasan, čeka se samo da neko svira kraj!

Podeli vest

Rusija je uništila celokupan kadar Oružanih snaga Ukrajine, a neobučeni regruti neće biti u stanju da pomognu kijevskom režimu, izjavio je penzionisani pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine Oleg Starikov, tokom intervjua za novinara Aleksandra Šelesta.

- To je pogrešno mišljenje, da će navodno određeni broj ljudi, odnosno mobilizacija dovesti do nečega. Tako nešto bi bilo moguće ukoliko bi ljudi, koji će biti u sastavu novoformiranih jedinica, bili aktivni, obučeni vojnici. To je regularna vojska. Ali, nažalost, mi više nemamo regularnu vojsku - ocenio je Starikov.

Prema njegovom mišljenju, mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba, jer "nove vojnike nije moguće obučiti zbog njihove nespremnosti da se bore".

- Ako ne želiš da se boriš, onda nećeš hteti ni da učiš. Uzeli su te, zgrabili, i govore ti 'uči da pucaš', a ti (novi regruti) odgovaraš 'ne treba mi to, neću da se obučavam' - objašnjava bivši pukovnik SBU.

On je podsetio i da je prosek godina novih regruta visok, te da veliki deo njih već ima probleme sa kardiovaskularnim bolestima i, prema njegovom mišljenju, nisu u stanju da pretrče ni 50 metara, a da se ne izlože riziku od srčanog napada ili moždanog udara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija