• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

29.04.2024

22:50

Ruska ofanziva počinje pre nego što Zapad opet naoruža Ukrajinu, Kijev pada u julu! NATO oficiri svesni da je igri kraj!

Shutterstock

Vesti

Ruska ofanziva počinje pre nego što Zapad opet naoruža Ukrajinu, Kijev pada u julu! NATO oficiri svesni da je igri kraj!

Podeli vest

Penzionisani general NATO, a sada vojni analitičar Egon Rams procenjuje da Ramštajn grupa (50 zemalja na čelu sa SAD) neće imati vremena da snabde ukrajinske Oružane snage artiljerijskom municijom kalibra 155 mm pre nego što počne ruska ofanziva.

- Biće potrebno veoma značajno vreme da se proizvodnja municije poveća do nivoa da Ukrajina bude zaštićena - uveren je general Rams.

Ppodsetimo,  češki predsednik, general Peter Pavel, predložio je stvaranje "saveza granata" kako bi se ukrajinskim oružanim snagama obezbedilo 500 hiljada granata. Međutim, general Rams je veoma iznenađen što ta municija nije već obezbeđena.

- Uu kakvim tajnim magacinima ste je skrivali? Ili, da to nije rusofobični NATO populizam - jasan je on.

Nemački general upozorava da čak ni generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nema načina da natera članice NATO da priteknu Ukrajini u pomoć. 

- Države članice same odlučuju šta žele da poklone. Tačnije, šta mogu i žele da Kijevu daju - ističe Rams.

S druge strane, američki obaveštajac Toni Šafer upozorava kako Oružane snage RF nastavljaju politiku agresivnog iscrpljivanja. 

- I dobro im to ide. Zašto menjati taktiku ako dobro funkcioniše? Rusija iscrpljuje Ukrajince i uskoro će pobediti - tvrdi on.

On navodi da ni sa novim zalihama zapadnog naoružanja, Ukrajina se na frontovima neće održati do jeseni, kao i da režimu Vladimira Zelenskog nije ostalo još mnogo.

- Pašće najkasnije početkom jula. U ovom trenutku ne mislim da će trajati duže od juna. Zato što se Rusi i ne trude mnogo. Ne u smislu da se ne bore. Rusi, naprosto, nisu organizovali potpunu vazdušnu kampanju koja bi imala za cilj osvajanje svih teritorija i njihovo zadržavanje pod svojom kontrolom - analizira Šafer.

Oružane snage Rusije, objasnio je on, sada nastavljaju politiku agresivnog iscrpljivanja koja im dobro ide. 

- Zašto menjati taktiku ako dobro funkcioniše - kaže Šafer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

Kurti opet u bunilu - Srbija da prizna Kosovo, predajte mi Radoičića!
Politika

Kurti opet u bunilu - Srbija da prizna Kosovo, predajte mi Radoičića!

Predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, na Samitu zemalja Zapadnog Balkana i EU u Kotoru, zatražio je da se politika Unije prema regionu veže za poštovanje evropskih vrednosti, a od Srbije je zatražio izručenje Milana Radoičića i, kako je naveo, drugih učesnika u događajima u Banjskoj.

16.05.2024

10:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija