• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. M.

29.04.2024

14:10

Ovo se retko viđa! Domaćin je bio u šoku kad je u leglu pronašao ovakvo pile!

Privatna arhiva

Vesti

Ovo se retko viđa! Domaćin je bio u šoku kad je u leglu pronašao ovakvo pile!

Podeli vest

Jedan meštanin sela Topolovnik kod Velikog Gradišta jutros je bio u šoku kad je prebrajajući tek izlegle piliće, pronašao i jedno neobično!

Nije reč o zalutalom mladenčetu druge "sorte", ali domaćini i njihove komšije ne mogu da objasne otkud tu pile sa četiri noge!

- Svake godine "nasadimo" nekoliko koka da dobijemo piliće. Selo je ovo i, hvala bogu, imaju gde da kljucaju, da se šetaju, ali niko ne pamti da se ovako nešto desilo u ovom kraju - priča domaćin koji nije želeo da mu otkrijemo ime. 

 

Foto: Privatna arhiva

Čudo od pileta

 

- Nadgledali smo kvočku svakodnevno i jutros čujem, pijuču! Nekoliko gološijana vire iz ljuske! 'Ajde, reko' da ih premestim, kad vidim, jedno ima četiri noge! Čitavo se uplaših! - priča nam. 

Pijukalo je, kaže, čini mu se, jače od ostalih, pa ga je uzeo u ruke i poneo da ga pokaže ukućanima. Tako je nastao i ovaj video koji nam je poslao.

- Sve nogice su podjednako razvijene. Normalno izgleda, kao i ostali, sem što ima još jedan par nogu. To je neka genetska greška, sigurno. Mada baba već kaže: nije to dobar znak! Stari ljudi u svemu vide neke mađije - priča naš sagovornik i dodaje kako ga je nasmejao prvi komšija.

- Kad je video moje pile s četiri noge, odmah je rekao: nek poraste. Od jednog imaš četiri bataka! Gge ćeš bolje!

Veterinari s kojima smo razgovarali o "ovom slučaju" kažu da je reč o anomaliji koja se javlja kod živine, bilo da je odgajana u veštačkim ili u prirodnim uslovima.

- Da li je to jedno u hiljadu, ili jedno u milion, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo jer ova pojava nije dovoljno istražena. Sigurno je da takve jedinke ne mogu dugo da žive. Njihov životni vek zavisi od stanja drugih organa, ali kada je na početku nešto loše i neobično, prognoze nisu dobre - kažu naši sagovornici.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set