• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

29.04.2024

18:51

Otkrivamo ko je Zvicerov cvećar uhapšen u Beču! Hteo da bude počasni konzul Liberije u Srbiji!

Društvene mreže/Avaz/Facebook

Vesti

Otkrivamo ko je Zvicerov cvećar uhapšen u Beču! Hteo da bude počasni konzul Liberije u Srbiji!

Podeli vest

Aleksandar Milojević (5), koji je uhapšen u Beču, vlasnik je firme „Blumen market" i optužen je za transport novca koji je „kavački klan” stekao krijumčarenjem kokaina, saznaje informer.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu mu se sudi kao članu grupe odbeglog crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji se terete da su iz Holandije prevezli u Srbiju i Crnu Goru više od šest miliona evra od šverca kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike.

Ranije je kopao rukama i nogama kako bi postao počasni konzul Liberije u Srbiji.

Slučajno ili ne, tek Bedžet Pacoli, ozloglašeni milijarder i finansijer terorističke tzv. "oslobodilačke vojske Kosova", tvrdio je svojevremeno da istu tu funkciju obavlja u Švajcarskoj, što je kasnije demantovano iz Berna.

Foto: facebook

Aleksandar Milojević je optužen za šverc kokaina

Navodno je jednom prilikom ceo proces "podmazao" kovertom u kojoj je bilo 25.000 dolara. Međutim, sudeći prema podacima afričkih medija, Aleksandru se poduhvat izjalovio. Srbin je u žižu medija dospeo kao osumnjičeni u istrazi protiv pripadnika kavačkog klana - Daniela i Dušice Jovanović, bivšeg policajca Milivoja Kišića, dvojice vozača iz Aranđelovca Milana Krstovića i Živojina Filipovića, te direktora u "Blumen market rentakaru" Miodraga Pamučine. Kako se veruje, ova "ekipa" je sarađivala sa Ljubom Milovićem, policajcem iz Crne Gore, koji je označen u dokumentima Evropola kao pripadnik "kavačkog klana", kao i vođom ove kriminalne grupe Radojem Zvicerom.

 

Ministar Liberije ga "vozao" za pasoš

 

O razlozima zašto je Milojeviću bio potreban diplomatski pasoš moglo bi da se nagađa. Prema informacijama koje su dolazile iz glavnog grada Liberije, Monrovije, zamenik ministra inostranih poslova ove države Henri Fanbule navodno ga je uveravao da će i moći da ga dobije, ali ga je zapravo "vozao". Fanbule je u dva navrata ignorisao pitanja lokalnih medija vezana za ovu aferu.

Međutim, prema dokumentima do kojih se došlo, državljanin Srbije je pisao Fanbuleu 20. avgusta 2021. godine i aplicirao za poziciju počasnog konzula Liberije u Srbiji.

Foto: prinskrin

Ljubo Milović je još u bekstvu

U tom pismenu  Milojević je Fanbulea uveravao da je duboko zainteresovan za promociju interesa Vlade Liberije u Srbiji, diplomatskim putem, što bi unapredilo kulturne i diplomatske mogućnosti za Liberiju. Srbin je istakao da je vlasnik kompanije ‘Blumenmarket’, koja se već 20 godina bavi uvozom cveća u Srbiju”.

– Bavimo se i uvozom, izvozom i prodajom rezanog i saksijskog cveća sa hiljadu stalnih klijenata i trenutno pokrivamo celo tržište Republike Srbije - naveo je tada Aleksandar Milojević. Kada je Fanbule sedam dana kasnije potvrdio prijem pisma, uveravao je Aleksandra da Ministarstvo spoljnih poslova Liberije revnosno proverava njegove prijave i da će mu se javiti kada bude doneta konačna odluka. Istraga je nadalje pokazala da Fanbule nije ispoštovao procedure u svojoj zemlji, već da je varao srpskog biznismena koristeći svoju poziciju, kao i da je, navodno, primio ogromnu sumu novca od Milojevića, kao i poklone.

Izgubio strpljenje

Nakon nekoliko meseci čekanja na njegovo pismo o imenovanju, diplomatski pasoš i proviziju Ministarstva spoljnih poslova Liberije, Milojević je izgubio strpljenje, ali je Fanbule, navodno, okrivio ministra spoljnih poslova da je ometao ceo proces.

Zapravo, sudeći prema saznanjima afričkih medija, reforma koja je bila u toku u Ministarstvu spoljnih poslova zaustavila je svaku proveru za počasnog konzula. Reforma je započeta delom i zbog opšteg skandala sa pasošima koji je imidž ministarstva doveo do javnog podsmeha. Naime, sve četiri kategorije liberijskog biometrijskog pasoša bile su grubo zloupotrebljene tokom skandala u Ministarstvu spoljnih poslova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Pronađene devojčice iz Kragujevca
Društvo

Pronađene devojčice iz Kragujevca

Petnaestogodišnje M. S. i K. V. iz Kragujevca nestale su jutros oko 9 sati, kada su poslednji put viđene ispred Ekonomske škole u ovom gradu, čije su učenice. One su u međuvremenu pronađene, potvrdila je jedna od majki za Telegraf rekavši da još nije videla ćerku i da ne zna šta se desilo s njom.

16.05.2024

19:59

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!
Nije bez osnova

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!

Možda ste čuli da je umiranje ilegalno na norveškom arhipelagu Svalbard u Arktičkom okeanu . Prema ovoj popularnoj tvrdnji , tela se ne raspadaju zbog permafrosta, što predstavlja biološki rizik za buduće generacije. Međutim, ovo je samo urbani mit . Ipak, ta zabluda postavlja zanimljivo pitanje: da li postoji bilo gde na Zemlji gde je zapravo ilegalno umreti? Kratak odgovor je "otprilike".

16.05.2024

19:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija