• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.04.2024

22:22

Nemci koriste Srebrenicu da bi sebe denacifikovali! Srbija je svima trn u oku jer imamo brži razvoj od zemalja EU! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Nemci koriste Srebrenicu da bi sebe denacifikovali! Srbija je svima trn u oku jer imamo brži razvoj od zemalja EU! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Vučić govorio je o opštoj hajki u regionu. Nama govore da se ništa neće promeniti ako se usvoji sramna rezolucija o Srebrenici. Ono što je dobro da većina za usvajanje te rezolucje ne postoji. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su Ljuban Karan, penzionisani pukovnik KOS-a i Dragan Vujičić, novinar.

Ljuban Karan, penzonisani pukovnik KOS-a rekao je da je izgledalo do sada kao da su prema Srbiji već primenjene sve moguće i nemoguće mere.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Ljuban Karan

-Ipak, ovih dana dešava se stvarno nešto neverovatno. To je neka vrsta nevojne agresije. Bilo koji rat ne može da se vodi samo s jedne strane. Mi nismo velika sila ne možemo da vodimo hibridni rat. Sve što oni smisle protiv nas eksplodira kao bomba. Ovo što se ovih dana radi, može se slobodno nazvati nevojna agresija. Bojim se da to ne bude priprema za onu jaču, vojnu agresiju. Povećava se KFOR na KiM. Voleo bih da ovo ostane na ovoj nevojnoj agresiji i ne preraste u oružanu. Predsednik Vučić uglavnom govori o političkim i finansijskim posledicma. Prvi zahtev će biti za eventualnu ratnu odštetu. Mi svi ovde znamo šta je genocid, znamo da se nije dogodio u Srebrenici, svima koji žele da znaju pravu istinu je jasno. Ipak, istina se projektuje danas. Najveći stručnjaci kažu da genocida nije bilo, međutim, ne vredi i ne važi. Srbija je trn u oku jer imamo brži razvoj od zemalja EU. Mi smo loš primer za sve one države koji su oni uspeli da nateraju u antiruski front. Glavni cilj je da nam uzmu Kosovo i Metohiju i da unšte Republiku Srpsku kao genocidnu tvorevinu- rekao je Ljuban Karan.

Novinar Dragan Vujičić rekao je da je maj mesec stradanja, najviše u Bosni, ali i u posavini.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragan Vujičić

-Mi moramo da se borimo protiv ove rezolucije jer tamo nije bilo genocida. Priča o srebreničkom genocidu počinje sa pravljenjem groblja. Od 1995. do 2004. godine traju suđenja u Haškom tribunalu srpskim generalima. Haški tribunal sa stotinama tužilaca ne može da utvrdi broj poginulih. 2004. vlada Republike Srpske dobija naređenje da napravi reviziju spiskova. Tu ima kolko hoćete nestalih muslimana. Oni prave taj izveštaj. Na osnovu tog izveštaja imamo brojku 7800 ljudi. Utvrđuje se da je bila mešovita kolona koja se povlačila iz Srebrenice. To je mešovita kolona jer nisu svi imali puške. Ljudi su tu ginuli. Jedan broj njih se predao. Ni jedna žena, ni jedno dete, ni jedan starac! Tu su bili vojni obveznici. Vlada Republike Srpske je povukla taj izveštaj i o njemu više ne možemo govoriti. Zašto je Srebrenica važna za Bošnjake? Tu je nastala bošnjačka država. Ovo nije rat samo naših Bošnjaka, ovo je rat Srbije i Evrope. Nemci koriste ceo falš da bi sebe denacifikovali. Nemci na osvnovu toga hapse nekog svog 2015. godine i on umire u zatvoru. Tu Nemci isplivavaju kao borci protiv genocida. Njih je tužila Nikaragva za genocid ove godine. Šolc je otišao prvi u Tel Aviv. Nemci se ponovo upliću u zamku genocida. Oni to rade jer moraju to da rade, a moraju zbog diktata Vašingtona- rekao je Dragan Vujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija