• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.04.2024

19:55

Srbija je na diplomatskom frontu u UN! Donošenje sramne rezolucije o Srebrenici ne ide tako glatko! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Srbija je na diplomatskom frontu u UN! Donošenje sramne rezolucije o Srebrenici ne ide tako glatko! (VIDEO)

Podeli vest

Srbija ovih dana učestvuje na dva velika diplomatka fronta. U Skupštini UN govori se o rezoluciji u Srebrenici, dok se u Savetu Evrope govori o primanju lažne države Kosovo u ovu organizaciju. Gosti "Rata uživo" bili su Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da je predsednik Vučić, kao iskusan političar znao šta nas čeka i kako da na sve odreaguje.

-Čak i ove države koje su ucenjene i pritisnute će sa mukom da glasaju sa mukom za ulazak Kosova u Savet Evrope i za rezoluciju u Srebrenici. Na kraju će morati da se svedu računi i da se zna šta je međunarodno pravo i šta je pravda. Postoje zemlje koje su ucenjene i koje će glasati kako im kažu zemlje Zapada, ali znaju šta je istina. Otvorićemo Pandorinu kutiju i onda ćemo u nedogled da idemo sa takvim rezolucijama. Naravno da će Rusija da se pravda onim što su oni uradili na Kosovu i da tako pravda ocepljenje Krima. Ne valja kada neko pomisli da je silan i da može da radi po svojoj volji. Obe te institucije su stvarane nakon Drugog svetskog rata i baš zato da se ne bi dešavale one stvari koje se dešavaju. Zato da ni jedna zemlja ne bi mogla da kaže: sada smo mi najjači. Ako neka pravila važe za Nemačku i Ameriku, onda moraju da važe i za Srbiju i za Rusiju- rekao je Rajko Kapelan.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Rajko Kapelan i Vinko Pandurević

General Vinko Pandurević komentarisao je obraćanje predsednika Vučića i rekao je da ono nije bilo standardno, nije bilo tipično, ali da daje rezultate.

-On je kroz ove primere koji su vrlo konkretni, dao jednu celinu iz koje svi građani Srbije mogu da zaključe o čemu je reč. Nije pitanje položaj Albanaca na Kosovu demokratsko pitanje. Povratak u UN nije iskorišćen da Srbija dobije više saveznika. Kakva je pozicija danas? Predsednik je obavio neposredne kontakte sa mnoštvom predsednika drugih zemalja, to treba poštovati. Rat je izgubljen ako prestanemo da se borimo. Odlaže se jedno, pa drugo glasanje. Početni stav da će to tako glatko da ide, nije baš istinit. Rusija je tu stala čvrsto uz nas da je pokrenula pitanje Gaze, pa su morali malo da ustuknu. Istina i pravda se podrazumevaju, ali ne daju rezultate ako se za njih ne borite. Imamo pre nekoliko meseci donesen akt protiv Izraela da se suzdržava svih postupaka koji mogu dovesti do genocida. Vidimo da se oni toga ne pridržavaju. Ako vi kažete da se u Srebrenici počinio genocid, taj genocid su počinili Srbi. U BiH stvari bi išle mnogo brže da nije Dodika i Vučića. Vučić je shvatio o čemu je reč. BiH za Bošnjake je Bosna koja pripada njima- rekao je Vinko Pandurević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!
Fudbal

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!

Jedan od najvećih derbija u istoriji fudbala igra se u nedelju između Galatasaraja i Fenerbahčea. Ukoliko popularna Galata ne izgubi, matematički će obezbediti titulu turskog šampionata, pa je interesovanje navijača ogromno, a cene karata astronomske!

16.05.2024

13:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija