• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.04.2024

14:27

Partizan pronašao rešenje! Sin legende vodiće crno-bele na 173. večitom derbiju!

Starsportphoto

Partizan

Partizan pronašao rešenje! Sin legende vodiće crno-bele na 173. večitom derbiju!

Podeli vest

Pomoćni trener Bojan Zavišić (44) sedeće u subotu na klupi protiv Crvene zvezde na "Marakani" (18.00), u prvom kolu plej-ofa Superlige.

Haotična situacija u Humskoj na dobrom je putu da se raspetlja i konačno reši. Nakon odbijanja asistenta Alberta Nađa (49) da u predstojećem 173. večitom derbiju predvodi ekipu, umesto suspendovanog trenera Igora Duljaja (44), kao jedino alternativno rešenje nametnuo se još jedan nekadašnji prvotimac Partizana.

Razlog je jasan, sin legende crno-belih Ilije Zavišića (72), poseduje neophodnu A licencu, koja mu omogućava da sedi na klupi u domaćim takmičenjima. Propozicije su takve da aktuelnog šefa stručnog štaba mogu privremeno da menjaju kolege sa PRO i A licencom, upisani u zvanična dokumenta Zajednice i FSS.

Inače, Bojan je još na zimu prošle godine priključen stručnom štabu "parnog valjka", dok je Gordan Petrić bio kormilar. A ono što ga čeka za vikend definitivno će biti najveće iskušenje u njegovoj trenerskoj karijeri.

On je kao igrač ponikao u Humskoj, prošao je sve mlađe selekcije, a član prvog tima bio je od 2002. do 2004. godine. Osvojio je jednu titulu prvaka države, ali i učestvovao u istorijskom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona 2003. Kasnije je igrao još i za nikšićku Sutjesku, Terek Grozni, Zetu, Obilić, Banat, Smederevo, Čukarički i kazahstanski Okžetpes.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj i Bojan Zavišić

Nakon školovanja za UEFA licencu, počeo je da radi sa decom u Partizanu, a potom je imao i epizodu u akademiji fudbala u Kini, zajedno sa Branislavom Nikolićem.

Podsetimo, Duljaj je suspendovan za derbi pošto je u minuloj rundi dobio žuti karton protiv Čukaričkog, što mu je četvrta javna opomena ove sezone. Bio je plan da ga zameni Nađ, ali je bivši kapiten i sportski direktor to odbio, a posle žučne rasprave, napustio je SC "Zemunelo" i nije bio na prepodnevnom treningu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija