• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

25.04.2024

14:00

Crni niz Partizana na "Marakani"

Starsportphoto

Fudbal

Crni niz Partizana na "Marakani"

Podeli vest

Fudbaleri Partizana ne mogu da se sete kada su se poslednji put radovali na "Marakani". Bilo je to davne 2019. godine!

Večiti rivali su od tada odigrali deset utakmica u Ljutice Bogdana 1a u svim takmičenjima. Zvezda je slavila sedam puta, dok su tri meča završena bez pobednika. Gol razlika je 13:5 za šampiona Srbije.

Crno-beli su ove godine odigrali tri meča sa ljutim rivalom na "Marakani", prvo je bilo 2:2 Supererligi, pa su za pet dana poraženi dva puta: u subotu 3:2 u prvom kolu plej-ofa Superlige, dok je u sredu bilo 2:0 za Zvezdu u polufinalu Kupa Srbije.

Partizan je poslednji put u svim takmičenjima na "Marakani" protiv Crvene zvezde slavio 23. maja 2019. godine u finalu Kupa Srbije. Crno-beli su pobedili sa 1:0. Heroj ekipe iz Humske i jedini strelac bio je Bojan Ostojić u 14. minutu.  Iste godine je Zvezda ostala neporažena u prvenstvu na "Marakani", prvo 2. marta bilo 1:1, a 25. aprila 2:1. Inače, "parni valjak" je baš te 2019. godine osvojio i poslednji trofej.  

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Pomenutim slavljem u finalu Kupa "parni valjak" je tada okončao negativan niz bez pobede u Ljutice Bogdana. Pre toga je Partizan pobedio Zvezdu na njenom terenu 18. aprila 2017. godine kada je bilo 3:1 i to golovima Tavambe i Leonarda koji je bio dvostruki strelac, do je za Zvezdu strelac bio Boaći. Inače, ta pobeda crno-belih od pre sedam godina je poslednja protiv Zvezde što se tiče superligaških okršaja na "Marakani". 

Kup Srbije je bio poslednja šansa crno-belima da se domognu trofej u 2024. godini, ali ni ove sezone neće biti slavlja u Humskoj. Partizan je već šest godina bez trofeja!

 

MEČEVI ZVEZDE I PARTIZANA NA MARAKANI


Kupa Srbije, 2019. godina - Crvena zvezda - Partizan 0:1
Superliga, 2020. godina Crvena zvezda - Partizan 0:0
Superliga, 2021. godina Crvena zvezda - Partizan 1:0
Kup Srbije, 2021. godina Crvena zvezda - Partizan 0:0, penali 4:3
Superliga, 2022. godina Crvena zvezda - Partizan 2:0
Superiga, 2022. godina Crvena zvezda - Partizan 0:0
Kup Srbije, 2022. godina Crvena zvezda - Partizan 2:1
Superliga, 2023. godina Crvena zvezda - Partizan 1:0
Superliga, 2024. godina Crvena zvezda - Partizan 2:2
Superliga, 2024. godina Crvena zvezda - Partizan 3:2
Kup Srbije, 2024. godina Crvena zvezda - Partizan 2:2


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija