• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.04.2024

16:10

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Podeli vest

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose rekao je da pritisci na Srbiju nisu ništa novo i da su oni kontinuirani poslednjih sto godina na ovim prostorima.

-Mislim da je toga svestan i predsednik Vučić. On ima i privilegiju, ali i teret da vodi državu u okolnostima ovakvim kakvi jesu. Ovi koji gube integritet, snagu i moć, pokušavaju da nađu najslabiju kariku kako bi tu osvajali svoje dnevne pobede. Ako ćemo da se igramo poštenja da gledamo ko je bio genocidan u tom slučaju ovi koji su pokrenuli tu priču treba da ostanu kratkih rukava. Mi smo stvaraoci evropskog kontinenta, znamo i da oprostimo, ali treba da stavimo sve karte na sto da kažemo ko je genocidan, ko je kolonijalan, a na čijoj teritoriji su stvaran logori- rekao je Vasiljević.

Foto: Zoran Sinko

Boško Vasiljević

On je komentarisao i tajkunske opozicione medije u kontekstu demokratije u našoj državi gde svako ima pravo da iznese svoj stav.

-Srpski narod dobro zna istinu. Bez obzira kakvi su pritisci, stvara se samo još veći otpor i stvara se još jedna nepokolebljivija nacija. Naša nacija i naša država trpi pritiske, mi znamo da je istina na našoj strani.Vrata naše države svima su otvorena i svako ko ima dovoljno respekta prema našoj naciji vrata su mu otvorena. Na balkanu mogu samo da nam zavide jer mi imamo konstantan intenzitet rasta i jedini smo koji nismo dozvolili da nam drugi uvode pravila. Uvođenjem sankcija Rusiji sami bi sebi presudili. To je pre svega naš nacionalni interes da ne uvodimo sankcije- rekao je Vasiljević.

Analitičar Veljko Jovanović istakao je da ćemo u teškim vremenima imati najteže moguće pritiske.

-Aleksandar Vučić je glavom i bradom stao da brani otadžbinu celog naroda. Mi smo stali na branik istine i pravde i ljudskih prava. To su vrednosti koje su se poprilično izgubile. Odavno smo videli da srpske majke nemaju pravo na svoju suzu. Mislili su da mogu do te mere da nas spotiču. Predsednik je danonoćno radio sa kompletnim državnim vrhom i uspeo je da postigne jedan veliki uspeh, a to je da donošenje te rezolucije bude odloženo. To je pokazatelj da nije sve onako kako oni žele da bude. Jedna mala Srbija uspela je da dokaže onu rečenicu: Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, a zube polomi. Sa jednom ovakvom delegacijom, željom i voljom, ja sam siguran da će Srbija uspeti da zaštiti svoje interese- rekao je Jovanović.

Foto: Zoran Sinko

Veljko Jovanović

On je rekao da opozicioni mediji deluju protiv svoje zemlje i svoje nacije.

-Tolika doza mržnje prema onome što vam pripada postoji u opozicionim medijima. Sve dok neko upire prstom u vas i govori vam da nije dobro da volite svoju zemlju, sve dok imate te hejtere znači da ste na pravom putu. Kada bismo izgubili antisrpske medije, znači da bismo mi radili nešto pogrešno. Sve dok imamo takvu opoziciju, znamo da imamo jaku Srbiju koja je na stabilnom putu. Drugog juna nisu samo lokalni izbori, drugog juna se brani Srbija i srpski nacionalni interesi. Drugog juna svi moramo da budemo jedinstveni. Zapad je to spoznao i spoznao je da se budi jedna velikosrpska nacionalna ideja. Srbija nikada više neće dozvoliti da bude nepoštovana u svetu- rekao je Jovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija