• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2024

13:03

Zapadne zemlje žele Srbiju da uče o demokratiji, a biju i hapse svakoga ko razmišlja drugačije od njih! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Zapadne zemlje žele Srbiju da uče o demokratiji, a biju i hapse svakoga ko razmišlja drugačije od njih! (VIDEO)

Podeli vest

O brutalnim hapšenjima u Nemačkoj zbog protesta podrške Palestini, kao i razlici u demokratiji između Zapada i Srbije, govorio je u Info jutru Pavle Staničić, advokat.

Pavle Staničić, advokat, kaže da naša policija nije ni približno reagovala na proteste, kao što je to brutalno uradila nemačka policija. 

- Ne razumem čemu policijska brutalnost od strane nemačke policije prema propalestinskim pristalicama. Naša policija ne reaguje na ovaj brutalan način i ne reaguje uopšte sve dok vinovnici trebaju da se privedu. Nije bilo osnova za takav skup i protest povodom izbora, jer su pripadnici opozicije prihvatili pozicije u Skupštini. Šta bi onda Nemačka policija radila da se desio protest kao što je bio u Beogradu - rekao je Staničić.

Foto: Masha Bandjur

Pavle Staničić

Prema rečima advokata zapadnim državama nema ko da "udari packu" i dodaje da je Srbija napredna u mnogim segmentima u odnosu na Zapad.

- Ovde u Srbiji svako može da iskaže svoje mišljenje, jer smo mi demokratska država. Devedesetih godina je naša policija bila brutalna, ali to se danas jako promenilo. Zapadne države koje su primer za brutalnost na miran protest, njima nema ko da "udari packu", jer nameću svoju snagu i demokratiju nama i ostalim zemljama sveta. Mi smo dosta napredni u odnosu na njih u mnogim segmentima, počevši od demokratije - zaključio je Staničić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija