• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.04.2024

15:10

(VIDEO) Muslimani hoće kalifat u Nemačkoj! Skup navodno protiv islamofobije poslao strašnu poruku

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Muslimani hoće kalifat u Nemačkoj! Skup navodno protiv islamofobije poslao strašnu poruku

Podeli vest

Muslimani hoće da naprave kalifat u Nemačkoj! To se moglo čuti tokom vikenda na jednom mitingu u Hamburgu, organizovanom navodno protiv islamofobije, na kojem su učesnici uzvikivali "Alahu akbar" (Alah je veliki) i nosili natpise "Kalifat je rešenje", dok su govornici sa bine pozivali na formiranje šerijatske države.

Skup, koji su obezbeđivale jake snage policije, održan je u severnom nemačkom gradu navodno u znak protesta protiv "islamofobične politike i kampanje medijskih dezinformacija protiv muslimana u Nemačkoj". Govornici su optužili političare i novinare za "jeftine laži" i "kukavičko izveštavanje" usred sukoba između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze.

Optužbe sa bine

Jedan od govornika je kalifat nazvao "sistemom koji pruža sigurnost", ali je "omražen i demonizovan" u Nemačkoj. Gomila mu je na to odgovara skandiranjem "Alahu akbar". Učesnici skupa mahali su zastavama Islamske države (ISIS), ali i transparentima "Kalifat je rešenje" i "Palestina je pobedila u informacionom ratu".

Organizator skupa navodno je bio Džo Adade Boateng (25), nemački državljanin i samozvani imam, koji širi islamističku propagandu na društvenim mrežama, uključujući Tik tok. Prema izveštajima medija, taj čovek je, takođe, član Muslimanske interaktive, organizacije koju je nemačka služba bezbednosti (BfV) zvanično označila kao "etabliranu ekstremističku grupu".

 

 

 

Taj status ne dovodi do automatske zabrane u Nemačkoj, ali omogućava službenicima bezbednosti da ciljaju članove svim dostupnim obaveštajnim alatima, uključujući tajni nadzor, poverljive doušnike i prisluškivanje telefona.

Bez incidenata

Iako je najnoviji miting prošao bez incidenata, ta muslimanska grupa održala i nenajavljeni skup u oktobru prošle godine, koji se završio sukobima sa policijom. Demonstranti su u tada gađali policajce flašama i kamenicama, ranivši trojicu. Nakon toga su pokrenuti krivični postupci protiv 20 izgrednika.

Hrišćanska deca traže da pređu u islam

Sve više roditelja đaka u Nemačkoj obraća se upravama obrazovnih ustanova sa informacijom da njihova, hrišćanska deca žele da pređu u islam "da više ne bi bila autsajderi u nastavi", pišu mediji u toj zemlji. To je posledica, kako navode, toga što je u školama u većim nemačkim gradovima čak 80 odsto đaka muslimanske veroispovesti.
Prema rezultatima ankete Instituta za kriminološka istraživanja, 45,8 odsto učenika od 15 godina veruje da je islamska teokratija najbolji oblik vladavine. S druge strane, čak 67,8 odsto muslimanskih učenika kaže da su im pravila Kurana važnija od zakona u Nemačkoj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!
Fudbal

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!

Jedan od najvećih derbija u istoriji fudbala igra se u nedelju između Galatasaraja i Fenerbahčea. Ukoliko popularna Galata ne izgubi, matematički će obezbediti titulu turskog šampionata, pa je interesovanje navijača ogromno, a cene karata astronomske!

16.05.2024

13:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija