• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.04.2024

12:04

Dva derbija u 5 dana! Sudar večitih u polufinalu Kupa!

Starsportphoto

Fudbal

Dva derbija u 5 dana! Sudar večitih u polufinalu Kupa!

Podeli vest

Žreb je održan danas u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Nije bilo povlašćenih ekipa, pa je mogao svako na svakoga, a parove je izvlačila fudbalerka Nina Matejić, omladinska reprezentativka Srbije.

Tako je odlučeno da će Crvena zvezda 24. aprila na "Marakani" dočekati Partizan, a Vojvodina će gostovati Radničkom u Kragujevcu. Ukoliko posle regularnih 90 minuta bude nerešen rezultat, odmah će se pristupiti izbođenju penala.

To znači da ćemo ove sezone imati i četvrti večiti derbi. Predstojeća dva duela komšija će biti odigrana u razmaku od samo pet dana, pošto u subotu crveno-beli dočekuju crno-bele u okviru prve runda plej-ofa Superlige.

Fudbaleri Crvene zvezde braniće trofej osvojen prošle godine. Plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem domaćem takmičenju izabranici Vladana Milojevića su obezbedili pobedom na svom terenu nad prvoligašem OFK Vršcem (3:0).

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde brane trofej Kupa Srbije

S druge strane, Partizan je imao mnogo teži posao u Humskoj, pošto je nakon 1:1 sa Voždovcem u regularnom delu, prolaz obezbedio kroz penal-seriju (4:3), a junak je bio golman Aleksandar Jovanović.

 

Na isti način, preko jedanaesteraca, do završne faze stigle su i "lale". Superligaš iz Novog Sada bio je srećniji i spretniji na ruletu protiv Čukaričkog na Banovom brdu (4:3), nakon 1:1 tokom 90 minuta.

I na kraju, istorijski uspeh za Kragujevčane. Ekipa Feđe Dudića donela je klubu sa "Čika Dače" prvo polufinale Kupa ikada, a do njega su došli trijumfom nad Novim Pazarom (3:1).

Finale će biti odigrano 23. maja na novoizgrađenom stadionu u Loznici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija