• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

29.04.2024

20:09

Nadal posle tročasovne borbe slomio Argentinca za osminu finala Madrida (VIDEO)

EPA Images

Tenis

Nadal posle tročasovne borbe slomio Argentinca za osminu finala Madrida (VIDEO)

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu.

Nadalj je posle tročasovne borbe u "Kaha Magiki" slomio otpor Argentinca Pedra Kačina rezultatom 6:1, 6:7(5), 6:3.

Početak meča u španskoj prestonici nije najavljivao pakleni duel za Rafu, koji je ekspresno napravio tri brejka i dobio prvi set sa 6:1. Činilo se da Kačinu preti čiščenje sa madridske šljake, ali je tada usledio zaokret za 180 stepeni.

Foto: EPA Images

Pedro Kačin

Argentinac je zaigrao kao preporođen, već na startu je uzeo Nadalu servis, a potom je to učinio i u petom gemu i poveo sa 4:1. Španski as je u tim trenucima delovao kao da je na konopcima, ali je još jednom pokazao da ga nikad ne treba otpisati. Uspeo je Nadal da napravi dva brejka i rezultatski se potpuno vrati u igru - 5:5. Ipak, tu drami nije bio kraj. Obojica igrača su izgubili naredne gemove, pa je odluka pala u taj-brejku. I tamo je nastavljen rat brejkova, koji je na kraju pripao Kačinu.

U setu odluke je Rafa je ponovo zaigrao svoj tenis. Treći set u nizu je otvorio je brejkom. Ipak, nije uspeo dugo da ga zadrži, jer je Argentinac uzvratio istom merom u četvrtom gemu. Radost 91. igrača sveta trajalo je kratko, jer je Nadal već u narednom ponovo oduzeo servis rivalu, a potom je isto učinio i u devetom gemu i stavio tačku na trijumf. 

 

Bik sa Majorke će tako u borbi za četvrtfinale igrati protiv Čeha Jiržija Lehčeka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija