• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.04.2024

15:00

Zavet ćutanja u Zvezdi! Bivši igrači zanemeli na pomen Čovića, a evo šta kažu Cvele i Zmago!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zavet ćutanja u Zvezdi! Bivši igrači zanemeli na pomen Čovića, a evo šta kažu Cvele i Zmago!

Podeli vest

Navijačima Crvene zvezde je prekipelo, posle još jedne neuspešne sezone u Evroligi, crveno-beli su jedva u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige pobedili Studentski centar u prvom utakmici (83:81). Sa tribina je grmelo "Uprava napolje", a bez komentara su ostali bivši igrači crveno-belih.

Najvatrenije prestalice misle da je vremena za promene na čelnim pozicijama kluba, traže odlazak predsednika Nebojše Čovića, koji nije ćutao, ekspresno je u svom stilu poslao kritičarima jasnu poruku - "ko zna bolje, neka dođe i uzme da radi". Turbulencije u klubu, kao i u igri u finišu sezone svakako ne idu na ruku crveno-belima, koji su u nezavidnoj situaciju pred borbu za trofej u ABA ligi. Navijači su prvi put u poslednjih nekoliko godina podigli prašinu zbog loših rezultata, a bivši igrači crveno-belih Igor Rakočević i Milan Dozet, kao i član uprave Darko Miličić, danas ili nisu imali vremena za komentar o trenutnoj situaciji i Nebojši Čoviću ili ne prate dešavanja u voljenom klubu u poslednje vreme.
S druge strane, počasni predsednik košarkaškog kluba Vladimir Cvetković kaže da Nebojši Čoviću nije lako. Na pitanje da li bi trebalo poslušati navijaše i da li neko može bolje od Čovića, nije imao konkretan odgovor.

 

 

Foto: Starsportphoto

Žarko Zečević i Vladimir Cvetković

 

- Šta ja znam. Čović je čovek koji godinama drži Zvezdu, spasio je klub od propadanja. Ulaže mnogo vremena,  materijalnih sredstava i svog imena. Ne znam! Vidim da najavljuje da će da dođe predsednik Upravnog odbora za glavnog čoveka. Videćemo! U svakom slučaju Zvezda će uvek biti Zvezda - rekao je za Informer Vladimir Cvetković.

Navijači su podigli glas prvi put posle nekoliko godina.

- Čoviću nije lako. Ne znam šta može da menja, trenera ne verujem da će menjati, jer ne vidim da je problem u treneru. Mislim da je problem u tome da možda ima malo više starijih igrača nego što bi trebalo. Jesu to iskusni igrači, ali danas snaga, mladost, brzina i skok su presudni za sport kao što su košarka i fudbal. Mislim da je sad iskustvo malo u drugom planu. Takođe, mnogo je i igrača iz inostranstva. Ja bih uveo propis da se ograniči broj stranaca. Bilo je smešnih scena na utakmicama Zvezde i Partizana da je na terenu bilo deset igrača i svi su bili stranci. Mi, koji smo svetska u evropska velesila u košarci. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Iznenađen je i Cvetković lošim rezultatom Zvezde ove sezone. 

-  Ušli su ozbiljnje u ovu sezonu, imali su dobre igrač, jeste da su ih povrede sprečile u bitnim utakmicama, Miloš Teodosić nije mogao da igra, što je uticalo na kvalitet. Ali, najbolji dokaz koliko je ova sezona za Zvezdu turbulentna je činjenica da je jedva pobedila Studentski centar u plej-ofu ABA lige i to slučajno. Takođe, takvih sedam ili osam utakmica je izgubila u Evropi.  Neće biti lako, čekamo šta će biti sa Evroligom. Biće katastrofa ako Partizan i Zvezda ne budu igrali u Evroligi. Da bude stvar čudnija, glavni adut za Evropu su navijači. Posle toliko kritika i napada, navijači su dočekali  da zahvaljujući njima večiti mogu da igraju u Evropi i naredne sezone. 

Nekadašnji strateg Zvezde Smago Sagadin smatra da njegov bivši klub na dnu, da ne može gore, ali ne zna da li bi promene u vodećoj garnituri bile rešenje. 

- Sačekajmo do kraja. Onaj ko osvoji ABA ligu igraće i u Evroligi i spustiće se tenzije. Ali, onaj ko ne osvoji... Tamo će biti vatre, smena... Videćemo. Teško je prognozirati da li bi neko drugi mogao bolje. Ne bih to da ocenjujem, pustimo drugima - poručio je za Informer Zmago Sagadin.

Foto: Starsportphoto

Zmago Sagadin

 

Čuveni Slovenac, jedan od najboljih trenera koje je ta država ikad imala, smatra da je greška što se crveno-beli oslanjaju samo na inostrane igrače.

- Zvezda je što se Evrope tiče dosegla dno, slabije ne može, nije se ni borila za prvih deset pozicija. Na pogrešnom je kursu, da stranci čine glavni deo ekipe, nema rezultata, ne promoviše mlade igrače, to ne garantuje kontinuitet. Kada toga nema onda nisi napravio ništa. Mislim da Zvezda do sada ništa nije uradila, ali ima još šansu, tu je ABA liga. Kada se završi evropski deo sezone padne sve dole, posebno kod starijih igrača, nema više motiva, posebno kada ti je rival Studentski centar. Dobro je što se Zvezda izvukla. Ali, kada dođu odlučujuće utakmice, verujem  da će biti prava.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija