• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

15.04.2024

21:11

Čović: Ne može tako da funkcioniše! Nezadovoljan sam rezultatom u Evroligi... Evo kakva je budućnost Teodosića!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Čović: Ne može tako da funkcioniše! Nezadovoljan sam rezultatom u Evroligi... Evo kakva je budućnost Teodosića!

Podeli vest

Prvi čovek Zvezde govorio o raznim temama, a dotakao se i budućnosti Miloša Teodosića.

Prvi čovek Crvene zvezde - Nebojša Čović, odmah nakon utakmice protiv Studentskog centra prebacio se u studio "Arene sport" gde je gostovao u emisiji "U obruču". Crveno-beli su uz mnogo problema savladali Podgoričane, ali je Čović bio veoma nezadovoljan izdanjem izabranika Janisa Sferopulosa. 

- Ni trener, a ni uprava nisu na parketu, igrači moraju da odrade svoj deo posla. Očekivao sam nakon razgovora koji su imali posle utakmice u Istanbulu da će bolje ući u utakmicu, a dali smo samo jedan poen za pet minuta. To ne može tako da funkcioniše. Pomazio nas je Bog da pobedimo ovako kako smo pobedili iako je zalaganje bilo dobro u poslednjoj četvrtini. Dobro je da smo pobedili i imamo novo iskustvo koje mora da bude primenjeno za narednu utakmicu - rekao je Nebojša Čović. 

Crveno-beli su obezbedili prvo mesto u regularnom delu ABA lige, dakle, prednost domaćeg terena kroz ceo plej-of. Svestan je Čović da će to biti velika prednost za Zvezdu, ali i prednost koju će ekipa morati da odbrani. 

- Važna nam je prednost domaćeg terena, prošle godine smo je izgubili na utakmici protiv Cibone. Ovu poziciju moramo da odbranimo, svi moramo da se potrudimo i izvršimo svoje obaveze. To je ono što sam zamerio večeras. 

Utakmica u Istanbulu ostavila je traga na ekipu, posebno zbog toga što je priprema bila specifična. Javnost je uoči meča protiv Efesa bila podeljena, ali Čović ističe da je Zvezda išla na pobedu u Istanbulu. 

- Priprema te utakmice je bila specifična. Jedan deo javnosti je to Zvezdinu pobedu najavio kao nacionalni interes, a navijači su želeli da izgubimo. Dok sam ja predsednik - kalkulacija neće biti, išli smo po pobedu. Ovaj poraz nije prvi kiks koji smo imali, da se prisetimo Budućnosti i Cedevite. Nismo mogli da se sastavimo sa loptom - poručio je prvi čovek Zvezde. 

Foto: Starsportphoto

 

Smatra Nebojša Čović da su loši rezultati posledica slabo odrađenog posla tokom leta, ali dodaje da je čitav tim selektirao Duško Ivanović. 

- Kuburimo od početka sezone zbog loše odrađenog posla tokom leta. Nismo zadovoljni rezultatima u Evroligi, loše je odrađen skauting, promašili smo sa prvim plejmejkerom. Duško Ivanović je birao ceo tim, napravio je određene greške i uvideo ih je na startu sezone. On je smatrao da smo promašili sa Bolombojem, nije ga skidao za prvi meč sa Asvelom. Loš odnos sa Nejpirom počeo je zbog kašnjenja na početak priprema iz opravdanih razloga. Teodosić je doveden da pomogne, ne sa velikom minutažom, a Jago Dos Santos je planiran za treću opciju. Sada je prva opcija - prisetio se Nebojša Čović, a potom objasnio. 

- Duško je izvanredan trener, obrazovan čovek, ali je otišao zbog loše odrađenog skautinga. Šabaz je dobio mnogo šansi, posle i sa Sferopulosom. Razgovarali smo kako sa ekonomske strane da rešimo ugovor Nejpira, njegov ugovor je veliki, a dogovorili smo da pola pokrivamo mi - pola Armani. 

Učinak u ABA ligi zadovoljio je kriterijume prvog čoveka crveno-belih, ali ne i rezultate u Evroligi. 

- Zadovoljan sam kako je sve išlo u ABA ligi, u Evroligi nisam zadovoljan. Najavljivao sam plej-of jer sam verovao da smo sklopili najbolji mogući tim. Ne mislim da je ovo loša ekipa, ali da li ova imena mogu da se uklope to je dodatan problem. Sferopulos pokušava to da sklopi, muči se, tačno je da nam je mnogo falio Teodosić. Bez njega nismo pobedili u Evroligi. Voleo bih da ostane još jednu sezonu, ali ako se napravi određena promena. Pokušavaju da mu destabilišu porodicu, prozivaju ga, nikome nije lako da igra u takvoj situaciji - jasan je Čović. 

Foto: profimedia

 

Janis Sferopulos nasledio je Duška Ivanovića već na startu sezone, a Nebojša Čović ističe da je prvi izbor kluba bio Dušan Alimpijević, ali on u tom momentu nije bio slobodan. 

- U tom momentu nismo imali mnogo izbora. Da je Dušan Alimpijević bio slobodan, njega bi doveli. Svedoci smo nepravde koja mu se dogodila, a kako je prošao zbog nepromišljenog ponašanja bivšeg igrača Crvene zvezde - Lesora. On je, koliko vidim, sada postao mrzitelj Crvene zvezde. Sećamo se zicera u Podgorici... To je promenilo karijeru jednog perspektivnog i mladog trenera, on je morao da ode. Bilo je mnogo napada i prozivanja, a sada je napravio ozbiljnu karijeru. Spada u mali broj trenera na koje naša košarka može da računa. Imam određene zadrške kada je stranac trener u pitanju, sezona se bliži kraju i videćemo šta dalje. Janis radi svoj posao veoma korektno, on vodi u utakmicama protiv najvećeg rivala sa 3:2. Da li smo uspešni ili ne? Imamo jedan trofej, neki drugi nemaju ni taj jedan ove sezone - objašnjava Nebojša Čović. 

Posebno se prvi čovek Crvene zvezde dotakao i ugovora Treja Tompkinsa koji je povređen stigao na Mali Kalemegdan, a potom nakon jedne odigrane utakmice dobio produžetak saradnje. 

- Tompkinsa je trener birao, a nismo imali drugih opcija. Plan je bio da ga proverimo i testiramo da ostane za narednu sezonu. Bili su još neki igrači u ponudi, pričalo se o Mozesu Rajtu, ali nije bio izbor trenera i zbog toga nije došao. Odluke trenera idu preko naših leđa, a ukoliko loše biraju onda budu smenjeni - jasno je objasnio prvi čovek Crvene zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija