• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.04.2024

15:10

Udarni preokret! Putinu stigle neočekivane vesti iz Britanije! Ni Rusi ovo nisu očekivali: Najverovatnije neće...

EPA/Shutterstock

Vesti

Udarni preokret! Putinu stigle neočekivane vesti iz Britanije! Ni Rusi ovo nisu očekivali: Najverovatnije neće...

Podeli vest

Velika Britanija najverovatnije neće konfiskovati zamrznutu rusku imovinu, uprkos agresivnoj politici lokalnih političara, jer bi takve mere bile u suprotnosti sa zakonom i naštetile bi reputaciji britanskih finansijskih institucija, piše list „Politiko“.

- Mala je verovatnoća da će britanska Vlada odlučiti da izgradi novi pravni poredak - smatra stručnjak za sankcije u pravnoj konsultantskoj kući „Peters i Peters“ Ana Bredšou.

Po njenom mišljenju, države koje oduzimaju privatnu imovinu rizikuju da „počnu da menjaju zakone“ i krše „pravo na pravično suđenje“.

Takve potencijalne akcije mogle bi da potkopaju poverenje u finansijske institucije Velike Britanije, što će se negativno odraziti na investicionu privlačnost zemlje u celini, piše list.

Pored toga, sam proces zaplene ruske imovine može potrajati.

- Svaka zemlja, koja je potpisala Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, suočiće se sa ozbiljnim poteškoćama prilikom konfiskovanja nečije privatne imovine. Čak i ako se zapleni samo neto profit od zamrznute imovine, a ne sama imovina, sudski proces će trajati godinama, ako ne i decenijama - pojasnio je pravnik za sankcije vodeće britanske pravne konsultantske kuće „Mekfarlanes“ Frensis Bond.

List ističe da bi Zapad mogao da iskoristi pitanje zamrznute imovine kao polugu pritiska na Rusiju tokom budućih mirovnih pregovora o Ukrajini. Takođe se navodi da bi nezakonito oduzimanje ruske imovine moglo da dovede do toga da Moskva odbije da učestvuje u mirnom rešavanju sukoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija