• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2024

05:00

Užas! Amerika prešla granicu koju nije smela! Ruski odgovor će promeniti svet kakvog poznajemo: Očekivali smo...

Reuters/shutterstock

Vesti

Užas! Amerika prešla granicu koju nije smela! Ruski odgovor će promeniti svet kakvog poznajemo: Očekivali smo...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su konfiskacijom ruske imovine prešle granicu koja će promeniti globalnu finansijsku situaciju da nezapadni svet razume potrebu za alternativnim ekonomskim mehanizmima za očuvanje bogatstva i novim načinima njegovog rasta, rekao je krimski politički ekspert Vladimir Džarala.

Predstavnički dom američkog Kongresa u subotu je velikom većinom usvojio zakon koji uključuje odredbu o konfiskaciji ruske suverene imovine u korist Ukrajine. Dokument se šalje Senatu na razmatranje.

- Ovo je bilo očekivano i ocenjeno kao prekretnica koja će promeniti svetsku situaciju. Ceo nezapadni svet razume potrebu za stvaranjem alternativnih ekonomskih mehanizama koji će garantovati sigurnost bogatstva i otvoriti nove puteve za njegov rast više nije teorija, već praktična neophodnost Stari svet se završava, rađa se novi - rekao je Džaralah za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, celokupna ekonomija savremenog sveta izgrađena je na Zapadu kao finansijski, pravni i ekonomski centar.

- On postavlja pravila, reguliše odnose, ima apsolutnu vojnu prednost, a to je svima odgovaralo. Borba Rusije od 2014. za pravedniju poziciju uništila je ovu laž - rekao je Džaralah.

Prema njegovim rečima, konfiskacija imovine Ruske Federacije pokazuje celom svetu da se njihov novac može lako ukrasti ako je potreban SAD i Zapadu, a isto tako lako može da se upotrebi sila protiv slabih.

- Na sreću, Rusija nije slaba, ukradena sredstva su već nadoknađena rastom prihoda u protekle tri godine, a privreda je zasnovana na čvrstoj osnovi proizvodnje, a ne špekulacijama - rekao je politikolog.

U Ruskoj Federaciji su zamrzavanje ruske imovine na Zapadu nazvali krađom. Rusija će biti odgovorna u slučaju konfiskacije zamrznute ruske imovine na Zapadu, rekao je kasnije ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je dodao da Ruska Federacija „takođe ima mogućnost da ne vrati ona sredstva koja su zapadne zemlje držale u Rusiji i koja su zamrznuta kao odgovor na zaplenu ruskih državnih rezervi, nema sumnje da ćemo delovati međusobno“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija