• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.04.2024

14:10

Kucnuo je čas! Ukrajina javlja: Dolaze na Dnjepar! Kijevu ostaje poslednja nada - Da li će se Rusi tu zaustaviti...

Reuters/Printscreen Twitter/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

Kucnuo je čas! Ukrajina javlja: Dolaze na Dnjepar! Kijevu ostaje poslednja nada - Da li će se Rusi tu zaustaviti...

Podeli vest

Bez zaliha naoružanja sa Zapada, ukrajinske oružane snage neće moći da odbiju ofanzivu ruske vojske i izgubiće teritoriju do reke Dnjepar. Ovo mišljenje je izneo potpukovnik, komandant bataljona specijalnih snaga ukrajinske vojske Pavel Kurilenko.

- Bićemo podložni sveobuhvatnoj i snažnoj ofanzivi ruskih trupa. Linija fronta će se proširiti i dubina linije fronta će se povećati. Ova linija će se zamrznuti duž reke Dnjepar, a mi ćemo izgubiti teritoriju Ukrajine sve do Dnjepra. Ovu takozvanu prekretnicu, koja se odvija u ovom trenutku, veštački su stvorili naši zapadni partneri - rekao je za Dejli Telegraf.

Na Zapadu su ocene o perspektivi Oružanih snaga Ukrajine još sumornije.

Ukrajina bi mogla da izgubi rat 2024. godine, rekao je bivši komandant britanskih združenih snaga Ričard Barons u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Prema njegovom mišljenju, Oružanim snagama Ukrajine „kritično nedostaje municije, trupa i protivvazdušne odbrane“ delimično „zbog političkih razlika u zapadnim zemljama“.

Osim toga, Rusija će, smatra Barons, uspeti da postigne uspeh s obzirom na „format predstojeće ofanzive“.

- Jedan od problema sa kojima se Ukrajinci suočavaju je taj što ruska vojska može da bira gde će rasporediti svoje snage - rekao je Džek Votling, viši saradnik britanskog Kraljevskog instituta Ujedinjenih službi za odbrambene studije.

A, po njegovom mišljenju, to bi moglo dovesti do gubitka položaja ukrajinskih oružanih snaga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija