• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2024

16:10

Bože, ima li te?! Hitno upozorenje sa najvišeg mesta! Ako Izrael pogodi ovo, na Černobilj i Fukušimu će svi zaboraviti!

Shutterstock

Vesti

Bože, ima li te?! Hitno upozorenje sa najvišeg mesta! Ako Izrael pogodi ovo, na Černobilj i Fukušimu će svi zaboraviti!

Podeli vest

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izjavio je da je zabrinut da bi Izrael mogao da gađa iranske nuklearne objekte, ali je dodao i da će se inspekcije IAEA u iranskim nukelarkama danas nastaviti.

Grosi je, na pitanje da prokomentariše mogućnost izraelskog vazdušnog napada na iranske nuklearne objekte, rekao da su u IAEA "uvek zabrinuti za takvu mogućnost" i apelovao na "maksimalnu suzdržanost", prenosi Rojters.

Načelnik izraelskog generalštaba Herci Halevi rekao je u ponedeljak da će Izrael odgovoriti na iranski napad izveden u noći između subote i nedelje, koji je, kako ja Teheran naveo, pokrenut u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, za koji Iran optužuje Izrael.

Grosi je dodao da je Iran u nedelju zatvorio nuklearne objekte zbog "bezbednosnih razloga" i da je IAEA, iako su oni otvoreni u ponedeljak, držala svoje inspektore dalje od nuklearki "dok ne vidi da se situacija potpuno smiruje". 

- Nastavljamo u utorak. Ovakav razvoj dešavanja nije imao uticaj na naše aktivnosti vezane za inspekcije - rekao je Grosi.

Inspektori IAEA redovno posećuju glavne nuklearne elektrane u Iranu.
Teheran tvrdi da je njegov nuklearni program miroljubiv, ali zapadne sile optužuju Iran da pokušava da napravi nuklearnu bombu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija