• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

20:06

Simonović-Bratić oštro u SE: Bio je važniji amandman o LGBT zajednici, od ugroženih života srpske dece!

printskrin

Politika

Simonović-Bratić oštro u SE: Bio je važniji amandman o LGBT zajednici, od ugroženih života srpske dece!

Podeli vest

Poslanica iz Srbije Dunja Simonović Bratić istakla je da je izveštaj Dore Bakojani „propast“ ne samo za samo za osnovne vrednosti na kojima počiva Savet Evrope, već i za zdrav razum, pa i za samu Evropu.

- Došli smo do kraja puta. Odluka o podršci ovom izveštaju od strane većine u ovoj Skupštini -pokazuje, nama u Srbiji, da mislite da je potpuno u redu prekršiti sva pravila i procedure samo kako biste uspostavili vašu volju i moć, uprkos zakonu i pravdi - rekla je Simonović Bratić.

Dodala je i da je na sastanku Političkog komiteta viđeno ignorisanje i odsustvo svake objektivnosti, u pogledu stavova Srbije, pa su odbačeni svi amandmani koje je podnela srpska delegacija.

- A, za odbacivanje amandmana nisu našli ni bolje objašnjenje od argumentacije da „nisu logični“. Veoma originalno - dodala je ona ironično.

Istakla je da je izvestilac Dora Bakojani prekršila sve prodecure pripremajući izveštaj.

- Menjala je mišljenje na dnevnom nivou, od tri uslova za članstvo, došlo se do jednog, pa je i on postao simbiličan. Srbi, koji pate pod režimom Aljbina Kurtija nisu se našli u izveštaju, bio je važniji amandman o LGBT zajednici, od ugroženih života srpske dece - poručila je ona.

Foto: printskrin

 

 

Zato izveštaj vidi kao propast ne samo za sve vrednosti Saveta Evrope, već i za zdrav razum i za celu Evropu.

- Ako pustite Kosovo u Savet Evrope - odbijate Srbiju. Da li ste sigurni u to? Ova će odluka sve promeniti, biće osnaženi separatistički pokreti u drugim zemljama. Šta ćete sa tim? A, to ćemo uskoro čuti,  pripremite se za ono što dolazi - rekla je Simonović Bratić.

Zahvalila je svima koji su, kako je rekla, bili hrabri da podrže Srbiju u ovakvoj atmosferi, jer zna da to nije bilo lako.

- Ovo što ću reći su reči svih Srba - Kosovo je bilo, jeste i biće Srbija - poručila je Simonović Bratić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija