• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

18:07

Brnabić: Umesto da se zajedno kao parlament bavimo Savetom Evrope, mi se bavimo Đilasovim zahtevima

Tanja Andric

Politika

Brnabić: Umesto da se zajedno kao parlament bavimo Savetom Evrope, mi se bavimo Đilasovim zahtevima

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić rekla je danas da joj je žao što u ovim teškim trenucima za našu zemlju, parlament nije jedinstven u odbrani interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji već se bavi zahtevima Dragana Đilasa za održavanje lokalnih izbora, koji su protiv ustavni.

Ona je rekla da je opozicija nije čak ni pitala šta se dešava u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, što je par ekselans stvar parlamenta, već menja svoje zahteve iz dana u dan. 

- Umesto da se svi zajedno bavimo Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope, jer je to do parlamenta. Naši narodni poslanici su tamo i bore se. Umesto zajedno da se bavimo pitanjem Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope, mi se bavimo stalnim izmišljanjem novih predloga i zahteva Đilasove opozicije. Mislite da su me pitali šta se dešava u Savetu Evrope? Mislite da su me pitali kako možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji - upitala je Brnabić:

- Opozicija neće da pomogne srpskom narodu na KiM preko svojih kontakata u Nemačkoj, samo izmišljaju nove zahteve.

Predsednica parlamenta istakla je da opozicija nijednom nije predložila da preko svojih kontakata u Berlinu, Bundestagu pomogne svojoj zemlji i odbrani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

- Mislite da su mi rekli hajde mi da pozovemo Berlin, svako malo smo tamo, da im kažemo ljudi, aman, pa šta je sa Zajednicom srpskih opština? Pa Olaf Šolc, nemački kancelar, je nebrojeno puta rekao prvo Zajednica Srpskih opština pa onda uopšte priča o Savetu Evrope. Mi imamo odlične odnose sa Berlinom, mi ćemo da okrenemo telefon, mi ćemo da pomognemo našoj zemlji, našem narodu na Kosovu i Metohiji. Mi ćemo da doprinesemo miru i stabilnosti u regionu, mi ćemo da se borimo za to. Pošto mislim da oko toga ne treba da imamo drugačija mišnjenja – ZSO apsolutni preduslov svih preduslova za bilo šta. Ali – ne. Ja se sedam sati dnevno bavim tumačenjem njihovih predloga. Ja sam čitav vikend čitala njihove predloge, analizirala sam ga, konsultovbala se sa prevnim ekspertima iz skupštine, kako možemo da izađemo u susret njihovim preldozima. Nakon svega toga, ja im pošaljem odgovor. I onda ujutru dobijem jedan potpuno novi predlog koji nema ama baš nikakve veze sa onim od petka, sve ono što smo radili nema veze, puj pike ne važi. Ceo vikend sam mogla da se bavim samo Ujedinjenim nacijama, mogla sam da se bavim Savetom Evrope, mogla sam nešto da pomognem predsedniku Aleksandru Vučiću koji se ubi čovek boreći se. Ne, ja se bavim predlozima koji su oni preko noći promenili. Parlamentarna skupština Saveta Evrope... ljudi, hajde da se bavimo ozbiljnim stvarima. To je moja poruka - zaključila je predsednica skupštine Ana Brnabić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija