• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

22:41

Ova sramota Saveta Evrope je nešto zbog čega će jednoga dana crveneti i stideti se! Selaković: Srbija treba ovo dobro da zapamti!

Pedja Milosavljević

Politika

Ova sramota Saveta Evrope je nešto zbog čega će jednoga dana crveneti i stideti se! Selaković: Srbija treba ovo dobro da zapamti!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković oglasio se večeras povodom sramne odluke Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope o usvojanju nacrta izveštaja u kojem se preporučuje da se takozvanom Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope.

- Nakon večerašnje odluke Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ta panevropska institucija je izgubila svaku vrstu kredibiliteta i pokazala da bilo kome, a pogotovo Srbiji, nema apsolutno nikakvo pravo da govori o demokratiji, vladavini prava i zaštiti ljudskih i građanskih prava i sloboda. U ovoj organizaciji za Srbiju očigledno ne važe pravila kao za druge članice, što neodoljivo podseća na poredak koji je s kraja '30 godina prošlog veka uspostavljan u Evropi, a za koji smo mislili da je pobeđen 9. maja 1945. godine, a taj poredak je delio narode na one koji imaju i one koji nemaju pravo na državu, i one koji imaju i one koji nemaju pravo na postojanje.

Još jednom su pokazali da međunarodno pravo, principi i bilo kakva vrsta dogovora za njih postoje samo onda kada su u službi njihovih interesa. Ili smo možda svedoci krojenja novog pravila koje teroristima u službi separatizma i cepanja međunarodno priznatih država, garantuje plasman u Savet Evrope, čak i onda kada su trgovali ljudskim organima Srba koje su otimali i ubijali.

Srbija ovo treba dobro da zapamti i zabeleži ime i prezime svakoga ko je svojim glasom podržao našu borbu za zaštitu našeg suvereniteta i nezavisnosti. Suverena i nezavisna, vojno neutralna Srbija odgovara samo i najviše nama, Srbima i svim građanima Srbije, zato je važno da je čuvamo i branimo i ne odustajemo, jer je istina na našoj strani. Samo tako se boreći uverićemo se da je i ova sramota Saveta Evrope, nešto zbog čega će jednoga dana crveneti i stideti se, a kao što kaže predsednik Aleksandar Vučić „Pobediće Srbija!" - napisao je Selaković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija