• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

19:52

Zelenski izaziva nuklearnu katastrofu na frontu! Nema raketa pa hoće da gađa elektrane! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Zelenski izaziva nuklearnu katastrofu na frontu! Nema raketa pa hoće da gađa elektrane! (VIDEO)

Podeli vest

Očajničke poteze predsednika Ukrajina Vladimira Zelenskog da uspori napredak ruske vojske i druge aktuelne teme, komentarisali su gosti emisije "Rat uživo, profesor Uroš Šuvaković, profesor Predrag Ćeranić sa Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

Profesor Uroš Šuvaković istakao je da će Vladimir Zelenski u nedostatku raketnog naoružanja u očaju, biti spreman da gađanjem elektrana izazove nuklearnu katastrofu.

- Ovaj rat je Rusija dobila i tu je jedino pitanje koliko ga je dobila i gde će biti linija razgraničenja i koliko dugo će kolektivni Zapad biti voljan da žrtvuje Ukrajince pre nego što konačno prizna poraz. Njima se otvara i front na Bliskom istoku i nisam siguran da je SAD sposobna da ratuje na toliko strana, uz svu svoju moć. Već duže vreme imate raketne napade na nuklearna postrojenja od strane ukrajinske vojske i to su opasne stvari, jer ako Zelenski nema rakete da sruši presretače on onda dolazi do sumanute ideje da napravi nuklearnu katastrofu. Možemo očekivati da Izrael bombarduje Hesbolah ili sirijska vazdušna odbrana koje su proiranske, ali za napad na Iran nemaju ni sposobnost ni odobrenje SAD - rekao je Šuvaković.

Foto: Tanja Andric

 

Profesor Predrag Ćeranić sa Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci naveo je da bi Donald Tramp prekidom novčane pomoći primorao Ukrajinu da pregovara sa Rusijom.

- Zelenski je svestan masovnog otpora Ukrajinaca da idu u vojsku, jer su sve svesniji da se sa fronta neće vratiti. Sama Rusija vidi ukrajinski narod i nastoji da civilnih žrtava bude što manje, a pokazalo se ono što je istorijski činjenično, a to je da Rusija u početku sukoba pokazuje sporost, ali da se vremenom ujedini. Ukrajina može samo da se nada da Tramp neće pobediti na izborima, jer bi sukob bio okončan, tako što bi on uskratio američku pomoć i time ih primorao na pregovore. Prostor od Crnog mora bi nakon toga mogao pripasti Istoku i to ne samo Rusiji nego i Kini. Uvek je primirje bilo primorano američkom rukom, što su uradili Srbiji i to isključivo na njenu štetu, što Rusija nastoji da izbegne. Makronu je to samo publicistički potez da sebe pokaže kao lidera EU, jer je Velika Britanija izašla, a Olaf Šolc poštovanje - rekao je Ćeranić.

Foto: Tanja Andric

 

Geopolitički analitičar Milutin Ilić objasnio je da suverenističke partije EU neće dozvoliti da SAD uvuku Evropu u rat protiv Rusije, u kojem neće ginuti amerčki, već evropski vojnici.

- Češka je pokrenula prikupljanje sredstava za pomoć Ukrajini i obećala je da će do kraja godine Ukrajina dobiti milion granata. To ocenjujem kao nešto što neće imati nikakve uticaje na američki kongres, a sve više suverenističkih partija u Evropi napraviće sve jače rezultate koje su svesne da SAD hoće da uvuče Evropu u koflikt sa Rusijom kako bi je oslabili bez da američki vojnici ginu. Sada se očekuje poslednje zatezanje evropskih organa pred izbore, severnoatlantska alijansa će zaglibiti u Ukrajini koja će zbog ruske ofanzive doživeti katastrofalan slom. A granate koje će dobiti neće napraviti bitne promene. Ovih dana su Nemci pokušavali Kinu da ubede da primoraju Rusiju na pregovore, a Francuzi žele da zloupotrebe olimpijsko primirje kako bi Ukrajinu pred porazom izbavili - rekao je Ilić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija