• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2024

16:48

Zelenski očajan, svestan da mu se bliži kraj! "Bez podrške Zapada, nemamo šanse protiv Rusije"

Reuters/Shutterstock

Vesti

Zelenski očajan, svestan da mu se bliži kraj! "Bez podrške Zapada, nemamo šanse protiv Rusije"

Podeli vest

Potencijal Oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine i stoga Kijev nema šanse za nastavak borbe bez pomoći Zapada, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Mogu iskreno da kažem da bez te podrške nemamo šanse za pobedu. Danas je odnos naših granatiranja 1:10. Da li ćemo moći da ostanemo na nogama? Ne. U svakom slučaju, ruske snage će nas uz takvu statistiku svakog dana gurati nazad - rekao je Zelenski u intervjuu za američki servis Pi-Bi-Es.

On je još jednom pomenuo da je Kijevu potrebno oružje, preneo je TASS.

- Kako bismo stoprocentno zaštitili ono što je pod našom kontrolom, potrebno je da dostignemo odnos 10:10 - poručio je Zelenski.

On je ranije priznao da Ukrajina neće moći da naoruža svoje brigade bez pomoći SAD.

Zelenski potpisao zakon o unapređenju određenih pitanja mobilizacije

Predsednik Ukrajine potpisao je danas zakon o unapređenju određenih pitanja vezanih za mobilizaciju, vojnu registraciju i služenje vojnog roka, navedneo je na sajtu Vrhovne Rade.

Na sajtu Vrhovne rade trenutno stoji da je predsednik potpisao zakon, a da ga je pre njega potpisao predsednik parlamenta, prenela je Ukrajinska pravda. Potpisani predlog zakona biće objavljen u službenom listu. Zakon stupa na snagu mesec dana nakon objavljivanja.

Odbor za nacionalnu bezbednost i odbranu Vrhovne Rade uklonio je odredbe o demobilizaciji i rotaciji vojnog osoblja iz vladinog zakona o mobilizaciji dok se pripremao za drugo čitanje zakona. Vrhovna Rada je 11. aprila u potpunosti usvojila predlog zakona o pitanjima mobilizacije, vojne registracije i služenja vojnog roka.

Usvajanje zakonskog akta podržala su 283 poslanika.

Najznačajnija promena statuta u odnosu na prvobitnu verziju je uklanjanje određenih uslova za demobilizaciju vojnih trupa. Parlament je naložio Kabinetu ministara da donese poseban statut kojim se reguliše demobilizacija i rotacija vojnog osoblja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SPECIJALNI PROGRAM TV INFORMER! "Pomerila se crvena linija na Bliskom istoku! Sad vidimo zašto je Hamas izveo napad 7. oktobra!" (VIDEO)
Planeta

SPECIJALNI PROGRAM TV INFORMER! "Pomerila se crvena linija na Bliskom istoku! Sad vidimo zašto je Hamas izveo napad 7. oktobra!" (VIDEO)

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, u, kako je Teheran naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji. Informer TV emituje specijalni program povodom tog događaja, koji drastično menja situaciju na Bliskom istoku, a potencijalno i u celom svetu.

14.04.2024

08:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija