• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2024

16:36

Sukob u ratnom kabinetu Izraela! Trenutak za uzvratni udar na Teheran, ali nema trećeg "da"

Reuters

Vesti

Sukob u ratnom kabinetu Izraela! Trenutak za uzvratni udar na Teheran, ali nema trećeg "da"

Podeli vest

U Izraelskom ratnom kabinetu došlo je do konflikta povodom "uzvratnog udara na Iran", što bi moglo da utiče na postojeći svetski poredak, objavio je Volstrit Džurnal.

Prema pisanju ovog američkog lista, odnosi između premijera Benjamina Netanjahua, ministra odbrane Joava Galanta i bivšeg ministra odbrane Benija Ganca postaju sve komplikovaniji i napetiji u procenjivanju šta činiti povodom "najvećeg izazova sa kojim se Izrael kao država ikada suočio".

Valstrit Džurnal naglašava da se glavni sukob tiče Netanjahuove želje da samostalno donosi odluke u vezi sa sukobom u Gazi i sa Iranom, dok Galant i Ganc nastoje da ga odstrane od donošenja odluka.

I u Izraelu, i van njega, već mesecima se iznose pretpostavke da Ganc vreba priliku za smenjivanje Netanjahua.

Ovo se dovodi u vezu i sa njegovom nedavnom posetom Vašingtonu.

Na poziv administracije Džoa Bajdena.

U međuvremenu je Iran upozorio da će njegov odgovor, u slučaju novog izraelskog napada, uslediti "u roku od nekoliko sekundi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija