• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2024

19:20

Zapad je napustio Ukrajince, sad su na milost i nemilost Putinu! Ukrajinska javnost ustaje protiv Zelenskog! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Zapad je napustio Ukrajince, sad su na milost i nemilost Putinu! Ukrajinska javnost ustaje protiv Zelenskog! (VIDEO)

Podeli vest

Strateško napredovanje Ruske Federacija i dublji proboj fronta u Ukrajini, komentarisali su gosti emisije "Rat uživo", naučni savetnik Dragan Petrović i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju.

Naučni savetnik Dragan Petrović naveo je da će za rusko rukovodstvo najveći uspeh biti da se ukrajinska javnost obaveže da neće ulaziti u NATO pakt na bilo koji način.

- Ukrajinci drže Seversk koji je poslednje utvrđenje u tom delu, a povrh njega se nalazi Krasni Limam koji Rusi pokušaju da zauzmu i sa severoistoka izađu prema Slavjansku kako bi uspeli da im ugroze i opkole položaje. Za Rusiju će biti najveći uspeh da se ukrajinska javnost obaveže da neće pristupiti NATO paktu na bilo koji način, a osvojene teritorije nisu toliko važne za rusko rukovodstvo - rekao je Petrović.

Foto: Zoran Sinko

 

Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju govorio je kako se NATO nadao da će obojenim revolucijama zajedno sa Ukrajinom uspeti da rasparča Rusku Federaciju. 

- Amerika nikome nije istinski saveznik i uvek će rado gurnuti neku zemlju u rat ukoliko to može da unapredi njihove interese i na Zapadu emocije prema saveznicima nema. Siguran sam da među oficirima ima pravih ukrajinskih patriota koji su revoltirani što je njihova zemlja žrtvovana zarad američkih interesa gde su postali žrtva sukoba čekića i nakovnja u vidu Rusije i Amerike. NATO se nadao da će sankcijama izazvati revolt u Rusiji kako bi srušili režim i zajedno sa Ukrajinom rasparčali Rusiju, međutim to je propalo i Ukrajina se sad našla u ratu iz kog ne može da izađe. Ukrajinska javnost se sada buni, jer su svi planovi propali, Zapad ništa konkretno ne nudi, Rusija je ojačala, a sama Ukrajina je devastirana na svim poljima - rekao je Bokan.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija