• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.04.2024

06:43

Kraj Rafine agonije! Telo ga je izdalo, Španac završava karijeru

EPA Images

Tenis

Kraj Rafine agonije! Telo ga je izdalo, Španac završava karijeru

Podeli vest

Rafael Nadal je pred turnir u Barseloni rešio sve dileme, ova sezona će biti poslednja u njegovoj karijeri.

Najavio je Španac prošle godine da bi 2024. godina mogla da bude poslednja u njegovoj karijeri, ali se potom predomislio. Rekao da bi možda mogao da nastavi da igra, ali sad je otklonio sve dileme.

Ovo će definitivno biti njegova poslednja sezona na turu. Presekao je, ne može više, njegovo telo ne može više.

- Iza mene su dve teške godine. Stvari se dešavaju u telu i nisam mogao da pratim raspored koji sam želeo. Kad ne možeš, ne možeš. Ovo je moja poslednja godina na turu i želim da uživam u svakom trenutku - poručio je Nadal pred start takmičenja u Berseloni.

Rafael Nadal je tokom karijere osvojio 22 grand slema, prvi davne 2005, čak 14 na Rolan Garosu, dok ukupno ima 92 titule. Ali, da nije bilo brojnih povreda nema sumnje da bi brojke bile impozantnije. Zbog povrede kuka, nije uspeo da se oporavi, propustio je prošlu sezonu, pokušao da se vrati početkom ove, ali nije igrao na Australijan openu, kao ni u Americi. Povrede tokom karijere znale su Nadala da udalje od terena i po nekoliko meseci. Sprečile su da karijera "kralja šljake" bude fascinantnija nego što jeste.

Foto: profimedia

Rafael Nadal

 

 

 Zbog raznih povreda je propustio više od 20 grend slem turnira tokom karijere. Život su mu zagorčale povrede lakta, kolena više puta, stopala, leđa, abdomena, kuka... Nadal je verovatno najveći borac među sporistima, uvek se i pored svega vraćao na teren, što bi malo ko uradio. Nažalost, sad je došao kraj, videćemo ga sigurno na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama, pitanje je da li i nakon toga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija