• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

15.04.2024

21:29

Rafa se dopingovao? Ovaj dokument potvrđuje, Nadal je koristio nedozvoljena sredstva! (FOTO)

EPAIMAGES

Tenis

Rafa se dopingovao? Ovaj dokument potvrđuje, Nadal je koristio nedozvoljena sredstva! (FOTO)

Podeli vest

Rafael Nadal u utorak (oko 16 časova) startuje na turniru u Barseloni. Prvi rival mu je Italijan Flavio Koboli posle velike pauze.

Ove godine "bik sa Majorke" je igrao samo na turniru u Brizbejnu, a cilj mu je da bude na vrhuncu na Rolan Garosu.

Međutim, pre nego što počne turnir u Kataloniji, na mrežama se ponovo diže prašina vezana za Rafu.  

Nedavno se u javnosti pojavio dokument iz sada već davne 2009. godine koji dokazuje da je Rafa koristio nedozvoljene supstance, koje su mu pripisane radi lečenja.

Foto: EPA Images

 

Tada je Španac dobio medicinsku dozvolu da može da koristi zabranjenu supstancu betametazon u cilju lečenja, pošto druge metode nisu dale rezultate.

Umeo je Nadal često da odsusutvuje sa terena po pola godine i onda se vrati te dođe do grend slem titule. Tako je bilo pre dve sezone na Rolan Garosu, kada je došao do trofeja iako je ima povredu stopala.

Francuski biciklista Gijom Martan se osvrnuo na izjavu Nadala u kojoj je priznao da je primio veliki broj injekcija u stopalo kako bi ga "umrtvio" i došao do stanja da se bori u Parizu.

- To što je Nadal uradio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi ako smo povređeni ili bolesni ne možemo da trčimo, ne takmičimo se i to mi zvuči kao normalna stvar iz nekoliko razloga. Prvo, zbog zdravlja sportiste. Na duge staze ne znam koliko je to dobro po Nadalov zglob, a takođe, lekovi – a posebno injekcije – nemaju lekovito delovanje i sigurno mogu da utiču na performans, ili da čak unaprede nečiji performans. Zbog toga meni deluje da je ovo bilo na granici - rekao je Martan za "Ekip".

Biciklizam je 2011. godine uveo pravilo "bez igli" i ono što je Rafa uradio na Rolan Garosu u tom sportu ne bi bilo moguće.

- Da je biciklista uradio isto, čak i da to nije zabranjeno, svi bi krenuli da ga optužuju da je dopingovan. Tu je takva kulturološka pozadina zbog raznih klišea koji su vezani za biciklizam - objasnio je Francuz. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija