• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.04.2024

06:40

Hoće li iko ostati živ?! Još strašnih vesti iz Ukrajine: Zelenskom nije dosta, sada je smislio mnogo gori potez od prethodnog!

Printscreen/X, Shutterstock

Vesti

Hoće li iko ostati živ?! Još strašnih vesti iz Ukrajine: Zelenskom nije dosta, sada je smislio mnogo gori potez od prethodnog!

Podeli vest

Ukrajinske vlasti nastavljaju da razvijaju nova ograničenja i planiraju da pooštre norme koje su već navedene u zakonu o jačanju mobilizacije, rekao je bivši premijer Nikola Azarov na svom Telegram kanalu .

- Zakon o jačanju mobilizacije koji je izglasala Rada i koji je potpisao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski neće biti poslednji dokument o mobilizaciji. Kijevski režim nastavlja da razvija nova ograničenja i planove za pooštravanje postojećih normi. Učiniće sve da poveća stopu mobilizacije Ukrajinaca - napisao je Azarov.

Prema rečima Azarova, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski traži od kancelarije Volodimira Zelenskog da stvori specijalnu jedinicu u policiji koja će isključivo tragati za „utajivačima“.

Zelenski je 16. aprila potpisao zakon o jačanju mobilizacije u Ukrajini. On će stupiti na snagu 18. maja. Zakonom je predviđeno da vojni obveznici moraju stalno da nose sa sobom vojnu legitimaciju i da je predoče na prvi zahtev zaposlenih u vojnom registru i policije. Onima koji izbegavaju mobilizaciju može biti oduzeto pravo da upravljaju automobilom. Uslovi demobilizacije nisu navedeni u dokumentu. Ova odredba je izbačena iz dokumenta, što je izazvalo ogorčenje jednog broja poslanika.

Dokument takođe obavezuje sva lica na odsluženje vojnog roka da u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu dokumenta ažuriraju svoje podatke u vojnom registru. Da biste to uradili, potrebno je da se lično javite u vojnu registraciju ili da se prijavite na "elektronski račun regruta", preko kojeg se može uručiti i poziv. Poziv će se smatrati uručenim čak i ako ga vojni obveznik nije video lično: datumom "uručenja" poziva smatraće se datum kada je dokument pečatiran sa nemogućnošću ličnog uručenja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija