• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

21:40

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

Pedja Milosavljević

Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

Podeli vest

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

Kako lažna država Kosovo, može da postane član SE, imajući u vidu da nije ispunila 99 odsto svojih obaveza shodno Briselskom sporazumu? Albanske vlasti nisu osnovale Zajednicu srpskih opština, što su prihvatile pre 11 godina. Albanske vlasti nisu zaustavile nezakonitu eksproprijaciju srpske zemlje, pre svega na Severu KiM. Albanske vlasti nisu prestale da nezakonito šalju svoje paravojne jedinice na Sever KiM. Lažna država Kosovo ne ispunjava ni minimum uslova za prijem u Savet Evrope!

Od 2000. do 2024. godine, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca! Albanci su 17.3.2004. počinili pogrom nad Srbima! Albanci su 1999. godine, sa KiM, proterali 200.000 Srba! Sada ih je EU nagradila za sve ove zločine!

Podsetiću da broj etnički motivisanih incidenta na Kosovu i Metohiji, iznosi preko 495 za 3 i po Kurtijeve vlasti! Za tri i po godine Kurtijeve vlasti, Albanci su ubili četvoro Srba (Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića, Stefana Nedeljkovića i staricu Vericu Đelić u Zvečanu 13.10.2021). Albanci su upucali i ranili 9 Srba (Milan Jovanović, Stefan Stojanović,  Miloš Stojanović, Miljan Delević, Ljubomir Mirić, Boban Ristić, Srećko Sofronijević, Dragiša Galjak, Vlado Tolić). Albanci su izboli, pretukli i ranili 80 Srba. Albanci su uhapsili 40 Srba. Sada ih je EU nagradila za sve ove zločine!

Foto: Prinskrin

 

 

Svaka čast predsedniku Aleksandru Vučiću i našoj delegaciji na čelu sa Biljanom Pantić Piljom. Da nije bilo njih, broj onih 40 poslanika SE koji nisu glasali za prijem lažne države Kosovo u SE, bi bio nula. Da su na vlasti bivši režim i Đilas, upravo tako bi bilo - 171 za, nula protiv, nula uzdržanih. Naravno, Nemačka kao pokrovitelj lažne države Kosovo, je godinama pripremala ovu sramotu, i tačno je proračunala koliko im glasova treba. Nije postojao način da se ovo spreči. Borba se nastavlja. Živela Srbija!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija