• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2024

21:02

Koji su dalji koraci Srbije nakon sramne odluke PS SE? Šefica srpske delegacije: Pojedine zemlje poslale su drugačije signale

informer.rs

Politika

Koji su dalji koraci Srbije nakon sramne odluke PS SE? Šefica srpske delegacije: Pojedine zemlje poslale su drugačije signale

Podeli vest

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja rekla je večeras da je PS SE usvajanjem preporuke da se tzv. Kosovu odobri članstvo u Saveta Evrope donela sramotnu odluku i da je ta institucija time pogazila sve norme međunarodnog prava.

- Ovo nije ništa konačno, već je to mišljenje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i sad ćemo da vidimo da li će to uopšte doći pred Komitet ministara - rekla je Pilja za Tanjug komentarišući večerašnju odluku PS SE da usvoji izveštaj izvestioca za prijem tzv. Kosovo u SE Dore Bakojani.

Na pitanje kakvi će biti naredni koraci Srbije, Pilja ističe da se nada da ovo pitanje uopšte neće ni doći na razmatranje pred Komitet ministara SE i da će, kako je rekla, shvatiti kavu grešku prave.

- Već vidim da su pojedini zemlje poslale neke drugačije signale. To su posebno iskazale kolegi iz Italije i Mađarske kroz amandmane kojima su iskazali neki drugačiji stav i poslali signal da postoji šansa da će se setiti da postoji Briselski sporazum i da mimo svih procedura ne može na ovakav način lažna država Kosovo da postane članica Saveta Evrope - istakla je ona.

Pilja je dodala da nije bila iznenađena slušajući obrazloženja učesnika tokom rasprave.

- To su argumenti koje su oni iznosili pre toga na političkom komitetu i pokazuje da njih zaista ništa drugo i ne interesuje, da imaju svoju agendu svoj cilj i da jednostavno gaze međunarodno pravo samo da bi uspeli u onome što su naumili. Nažalost meni je ovo očekivana rasprava, vrlo mučna i vrlo teška, ali znajući ko su sve ti ljudi i na koji način su se ponašali u prethodnih nekoliko meseci nisam iznenađena njihovom argumentacijom - rekla je Pilja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija