• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2024

06:00

Zar ovo Ukrajina radi?! Šokantne tvrdnje Rusa potresle planetu! "Služba sluša radio "Volgu" i čeka znak, a onda..."

Tanjug/AP

Vesti

Zar ovo Ukrajina radi?! Šokantne tvrdnje Rusa potresle planetu! "Služba sluša radio "Volgu" i čeka znak, a onda..."

Podeli vest

Komanda Oružanih snaga Ukrajine kažnjava svoje vojno osoblje koje želi da se preda, rekao je za RIA Novosti Igor Kimakovski, savetnik šefa Donjecke Narodne Republike Denisa Pušilina.

Prema njegovim rečima, u tu svrhu neprijateljsko vojno rukovodstvo sluša radio kanal Volga, koji su Oružane snage Rusije kreirale za ukrajinske zarobljenike.

- Pucnjevi u leđa – da, zaista ih ima mnogo. Ukrajinske specijalne službe slušaju frekvenciju Volga da se mnogi ljudi žele predati. U svim brigadama Ukrajine postoje kazneni oficiri koji „ako iznenada saznaju da će neko biti zarobljen, odmah mogu da mu pucaju u leđa - tvrdi Kimakovski.

Sagovornik agencije je dodao da je u poslednje vreme povećan broj zarobljenih ukrajinskih vojnika.

- U poslednje vreme ima više zatvorenika, jer vodimo aktivne ofanzivne operacije - rekao je Pušilinov savetnik.

Za vojna lica Oružanih snaga Ukrajine koja žele da spasu svoje živote, ruska vojska je izdvojila poseban kanal komunikacije. Reč je o specijalnoj radio frekvenciji 149200 sa posebnim pozivnim znakom „Volga“, na kojoj oni koji žele da polože oružje i pređu na rusku stranu dobijaju detaljna uputstva kako da se predaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija