• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2024

09:49

Hitna reakcija Rusije na napad Irana! Najveća moguća kriza, sve sad zavisi samo od jedne stvari!

EPA

Vesti

Hitna reakcija Rusije na napad Irana! Najveća moguća kriza, sve sad zavisi samo od jedne stvari!

Podeli vest

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN u vezi sa napadom Irana na Izrael zakazana je za 14. april, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

- U vezi sa napadom Irana na Izrael, na zahtev poslednjeg zakazana je hitna sednica SB UN 14. aprila u 16.00 časova po njujorškom vremenu (u 22.00 sata po srednjoevropskom vremenu). Sada potencijalno imamo novu najkritičniju bliskoistočnu krizu. Sve zavisi od sledećih koraka uključenih strana ili odsustva istih - napisao je Poljanski na Telegramu.

Prethodno je Izrael zatražio hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN i pozvao da se osudi iranski napad. U pismu, koje je upućeno predsedniku Saveta bezbednosti, Izrael je pozvao SB UN da proglasi Iranski Korpus čuvara islamske revolucije (KSIR) terorističkom organizacijom.

Izraelska strana je istakla da su ozbiljnost i razmere iranskog napada bez presedana, te da predstavljaju nedopustivo kršenje suvereniteta Izraela.

Podsećamo, Iranski Korpus čuvara islamske revolucije (KSIR) saopštio je 13. aprila uveče da su iranske vazduhoplovne snage, kao odgovor na „zločine“ Izraela, ispalile rakete i dronove na ciljeve na „okupiranim“ teritorijama.

Portparol izraelske vojske, brigadni general Danijel Hagari potvrdio je da su rakete lansirane sa teritorije Irana u pravcu Izraela i pozvao je stanovništvo da sledi instrukcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) Zašto je Iran napao Izrael?! Zbog jednog čoveka je sve počelo! Dugo se kuvalo, ali ovaj potez nisu mogli da oproste!
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

(FOTO) Zašto je Iran napao Izrael?! Zbog jednog čoveka je sve počelo! Dugo se kuvalo, ali ovaj potez nisu mogli da oproste!

Iran je prethodne večeri napao Izrael gađajući ovu državu dronovima i raketama sa svoje teritorije, ali i sa teritorije savezničkih zemalja Iraka, Jemena, Libana i Sirije, što je samo nastavak sukoba na Bliskom istoku koji je već godinama "tempirana bomba". Dok svet strahuje od odgovora Izraela, odnosno Sjedinjenih Američkih Država, mnogi se pitaju šta je uopšte bio "okidač" za nikad brutalniji napad koji je izveo Iran?

14.04.2024

10:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija