• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

21:03

Srbija mora da revidira nacionalnu strategiju! Zapadne sile hoće da primoraju zemlje koje nisu priznale Kosovo da to učine! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Srbija mora da revidira nacionalnu strategiju! Zapadne sile hoće da primoraju zemlje koje nisu priznale Kosovo da to učine! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Dnevnika" Informer TV bio je doskorašnji predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. On je govorio o aktuelnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Drecun je mišljenja da Srbija treba da revidira nacionalnu strategiju, kako bi se oduprela planu sa Zapada.

- Meni je ono što je Dora Bakojani rekla u svom izveštaju gomila laži o Kosovu i Metohiji. Što prvo niste tražili da se prestane s terorom na Kosovu, pa onda da razmišljate o članstvu? Sve to treba da bude pritisak na zvanični Beograd da prihvati francusko-nemački plan. Mi sad moramo da shvatimo prvo, da smo morali da požurimo s našom reakcijom i aktivnostima. Trebalo je da sprovedemo kampanju koja bi ukazala na to kakve zločine je OVK pravila. Mi treba da vidimo kako da, kao narod, reagujemo na to što će se desiti u Savetu Evrope. Vodeće zapadne sile stoje na strani takozvane države Kosovo. Hoće da nateraju države koje nisu priznale Kosovo da to urade. Treba da redefinišemo našu strategiju po pitanju zaštite nacionalnih interesa - navodi Drecun.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milovan Drecun

On ističe da je bitno pokazati da Beograd ne ćuti pod pritiscima Zapada.

Mi moramo da stalno podsećamo zapadne lidere da ćemo se boriti za realizaciju naših interesa i da nećemo pokleknuti u toj borbi. Zato su ta pisma koja je Vučić slao tako važna. Mislim da oni veoma dobro razumeju situaciju, ali da su njihovi politički interesi iznad toga da kažu da su Srbi ugroženi. Bitno je da se pokaže da Beograd ne ćuti. To je naročito važno zbog država koje ne priznaju Kosovo - kaže Drecun.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milovan Drecun

On je prokomentarisao i posetu Aljbina Kurtija severu Kosova.

Više nema provokacija od Kurtija. To što on radi je previše blago da bi se tako okarakterisalo. To je samo demonstracija sile. KBS ima podršku NATO preko KFOR. On stoji iza njih. To nije usamljena formacija i njihova snaga se desetostruko uvećava upravo zbog te podrške. Moramo da vidimo kako da se suprostavimo tome i zaustavimo nešto što se planira - zaključuje Drecun.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija