• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

20:58

Kurti na sve načine pokušava da protera Srbe sa severa Kosova! Moramo sa još više fokusa, snage i predanosti raditi na realizaciji projekta "Srbija 2027"! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Kurti na sve načine pokušava da protera Srbe sa severa Kosova! Moramo sa još više fokusa, snage i predanosti raditi na realizaciji projekta "Srbija 2027"! (VIDEO)

Podeli vest

Gost večerašnjeg "Dnevnika" Informer TV bio je ministar telekomunikacija Mihailo Jovanović. On je prokomentarisao brojne teme, među kojima su potencijalni ulazak lažne države Kosovo u Savet Evrope, formiranje Zajednice srpskih opština koje još uvek nije ostvareno, digitalizacija Srbije...

Jovanović je osudio divljačko ponašanje Aljbina Kurtija prema Srbima na severu Kosova, ali i apsurdno ponašanje međunarodne zajednice po tom pitanju.

- Nalazimo se u jednom specifičnom trenutku kada su ugroženi državni interesi Republike Srbije. Preko Generalne skupštine UN sprovode se pokušaji da se Kosovo primi u Savet Evrope, kao i da se progura Rezolucija o Srebrenici. Srbija nikad u istoriji nije izgubila. Naravno da ćemo uspeti da se izborimo sa svim. Kurti iz dana u dan demonstrira kršenje ljudskih i međunarodnih prava. To je jedan apsurd. Šta on radi i na koji način krši prava Srba na severu je zapravo jedan genocidan postupak. Kurti na sve načine pokušava da protera Srbe sa severa Kosova. S jedne strane, on demonstrira kršenje ljudskih prava, a s druge strane, deo međunarodne zajednice želi da mu pomogne da uđe u Savet Evrope, organizaciju koja treba da brine o tim istim pravima. Rezolucija 1244 kaže da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - rekao je Jovanović.

On ističe da je nastavak digitalizacije Srbije jedan od prioriteta vlade.

- Srbija mora nastaviti da unapređuje svoju ekonomiju i da nastavi da sprovodi taj značajni projekat "Srbija 2027 skok u budućnost". Ja sam veoma srećan što je modernizacija među prioritetima i to što ćemo u okviru nje raditi na daljoj digitalizaciji. Danas imamo više od dva miliona građana koji koriste elektronsku upravu. Moramo sa još više fokusa, snage i predanosti raditi na realizaciji projekta "Srbija 2027" - navodi Jovanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija