• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2023

07:39

Specijalna emisija o Srebrenici na Informer TV! Ivković: Dokazano je da genocida u Srebrenici nije bilo!

Miloš Rafailović

Live TV

Specijalna emisija o Srebrenici na Informer TV! Ivković: Dokazano je da genocida u Srebrenici nije bilo!

Podeli vest

Specijalna emisija o zločinu u Srebrenici emituje se od 8 časova na Informer TV.

Zločin u Srebrenici jeste horor priča koja se ne može okvalifikovati kao genocid, jer je Vojska Republike Srpske dozvolila ženama i deci da pobegnu iz enklave.

O zločinu koji se desio u Potočarima u Specijalnom programu govoriće danas brojni analitičari, političari i novinari, koji će pričati o svim lažima koje srpski narod žigošu kao genocidan, iako on to nije - srpski narod nije počinio genocid!

Pratite nas od 8 časova na Informer TV i sve saznajte prvi.

Prvi gost Informer TV je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

- Srebrenica je jedan veliki mit, jedna lažna priča dela međunarodne zajednice da je Vojska Republike Srpske htela da uništi Muslimane, odnosno Bošnjake. Analiza je pokazala da smo imali lažne svedoke i lažne stručnjake, da je unapred trebalo verifikovati Srbe kao zločinački narod - rekao je na našoj televiziji Linta.

- Dokazano je da u Srebrnici nije bilo genocida, odnosno da nije bilo genocidne namere - dodao je.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milorad Linta

- Velika je stvar što je Republika Srpska formirala specijalnu komisiju, kaže naš gost, i dodaje da je većina stradalih Bošnjaka poginula u napadima na srpska sela i drugim ratištima, a da nisu ubijeni. Mali broj je ubijen nakon što su zarobljeni, ali ne iz namere da se unište Bošnjaci, već iz osvete za uništavanje srpskih sela - rekao je Linta.

- Samo zahvaljujući vetu Rusije Konvencija o Srebrnici u UN nije doneta, a da jeste, to bi bilo prvi put da je jedan narod koji je doživeo genocid u Drugom svetskom ratu, da se proglasi genocidnim narodom - istakao je Linta.

Gost Informer TV je i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

- To je mit koji je tetošen jako dugo, od 2000. godina. Taj termin je korišćen tek posle 1997. godine. Sve to je da se preokrene proces oslobođenja koji se dešavao ovde. Isti ti koji se bore protiv genocida u Sarajevu, Bakir Izetbegović i njegovi saradnici, bivši komunisti, prave školu koja se zove po Mustafi Busuladžiću, čoveku koji je želeo da ubije sve Jevreje u Sarajevu - rekao je Matović.

- Okarakterisati to kao genocid je totalno bestidna stvar - naveo je.

- Profesor Kosta Čavoški kaže da u najboljem slučaju ima 500 žrtava, Gideon Grajf kaže da ih ima oko pola od onoga što oni navode. To je uvreda za te žrtve. Činjenica je da je tog dana oslobođeno Podrinje na kome se događalo najveće stradanje srpskog naroda - istao je naš gost.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milorad Linta i Perko Matović, gosti Informer TV

- Interes Srba i srpskog naroda je da se utvrdi prava istina. Bilo je žrtava i sa srpske strane, i sa bošnjačke, i sa albanske - dodao je Linta i naveo da je potrebno formirati komisiju i za srpske žrtve i pokrenuti istragu. 

Nenad Stevandić, predsednik Skupštine Republike Srpske, uključio se u našu specijalnu emisiju.

Stevandić je komentarisao izjavu Kristijana Šmita da će višak za nadgrobne spomenike biti usmeren za druge potrebe.

Foto: printscreen

 

-  Protiv toga sam da se bol majke ubijenih u Srebrnici pretvara u političku stvar. Problem je u ranijim izveštajima, gde su poginuli u borbama izjednačeni sa streljanima. Ne može jedan zločin da zaseni drugi i da zaseni sve zločine nad srpskim narodima - rekao je Stevandić.

 - Poštovanje za sve žrtve, koje su procentualno jednake sa žrtvama u Srebrnici, mora da postoji - istakao je naš gost u uključenju.

U nastavku specijalne emisije o Srebrenici govorio je Aleksandar Šešelj, zamenik Srpske radikalne stranke, koji je istakao da politička scena u Sarajevu izgleda kao vašar.

- Politička scena u Sarajevu u poslednjih dvadeset godina liči na vašar. Tamo zaista izgleda sve kao cirkuska predstava i potpuno sve izgleda šizofreno. To pre svega vređa žrtve, taj karakter zločina koji je bio nije genocid. Genocid ne može da se počini u jednoj ulici. Apsolutno ko ima zdravog razuma i kome je stalo do Srbije mora da negira genocid. Srspka radikalna stranka svake godine ide u srpsko selo Zalazje na pomen žrtvama - istakao je Šešelj.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 Redovni profesor Fakulteta bezbednosti prof. dr Miloš Laban takođe je bio gost Info jutra na Informer TV koji je rekao da bi Bosna i Hercegovina trebalo više da povede računa o elementarnim pravnim normama, a da je Srbija napadnuta sa svih strana.

- Ta država BiH bi trebalo da povede više računa o elementarnim pravnim normama. Predsednik Dodik je u pravu kada kaže da se Kristijan Šmit lažno predstavlja. Neke stvari moraju da se postave na pravo mesto i da se gledaju činjenice. Nekim metodama pokušavaju da nam usade neke termine. Poturanjem neistine hoće da pokažu da nismo u pravu. Mi smo napadnuti kompletno, ne samo etnički. Meni ovo liči na ratne pripreme. Želi da se stvori mržnja kod mladih ljudi. Ovde se radi o megaprevari i cilj je da se pod pretnjom kazne Srbija ućutka - upozorio je Laban.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Naredni gost u Info jutru bio je narodni poslanik Marijan Rističević koji je istakao da se genocid desio, ali nad Srbima.

- U te tri godine sve što su muslimanske snage uradile, vršile su etničko čišćenje. Ja sam to napisao u Rezoluciji da niko nije umro prirodnom smrću od 1992. do 1995. godine. Ne negiram genocid, ali da se on desio nad Srbima. Koliko je Naser Orić nevin, toliko je ratko Mladić kriv. Postoji politički cilj i manilupisanje oko žrtava - rekao je Rističević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin govorio je o tome da Srbe žele da proteraju sa ognjišta, a da mi kao država želimo dobro sa svim narodima.

- Niko nije pomenio od tih moćnika da li se desio genocid nad Srbima. Jel nekad svetski poredak rekao o tome nešto? Nije. Samo govore da Srbe treba proterati sa svojih ognjišta. Srbija nema nikakve veze sa tim kao država. To što je bio građanski rat na prostorima bivše Jugoslavije, to je neka druga priča. Mi želimo dobro sa svim narodima i sa Muslimanima, to govori i predsednik Vučić - istakao je Šljivančanin.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, skreno je pažnju na veliki problem, a to je da se sve vreme ćuti o srpskim žrtvama.

- Žao mi je zbog svakog zločina i ubistva. Međutim, mnogi pljuju po Srbima. Ćuti se o srpskim žrtvama, ponašaju se ko da oni nisu važni. Kakve veze imaju mladi u Crnoj Gori npr. sa svim ovim što se ranije dešavalo. Ko nam stavlja rampu? Predsednici manjina. Srpski narod mora da se ujedini. Ne smemo više da se svađamo. Očekujem da će ta retorika još više da se nastavi. Mi želimo da živimo normalno sa svim našim komšijama - rekao je Dajković.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Novinar Predrag Sarapa govorio je o Haškom tribunalu i o tome da su najveći zločinci oslobođeni, jer im se sudilo "nakaradno".

- Milošević nas je doveo u ovu poziciju. Mnogo gore je to što smo imali nakaradne presude u Haškom tribunalu. Dokumentacija u Hagu je nestajala. Gotovina, Markač, Orić i drugi krvnici su oslobođeni, a prvobitno su bili osuđeni na višegodišnje kazne. Nakaradno suđenje je možda najveća opasnost od svega. Kristijan Šmit je jedan hrvatski lobista i nastavlja da radi po starim nacističkim običajima - upozorava Sarapa. 

U studio Info jutra se uključio i Anđelko Kozomara, politički analitičar iz Banjaluke koji je istakao da će još neko vreme trajati mit o Srebrenici.

- Još neko vreme će trajati mit o Srebrenici - naglasio je Kozomara.

Foto: printscreen

 

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti" izričito je naglasio da je genocida bilo jedino nad Srbima, a da u Haškom tribunalu rade strani plaćenici. 

- Desio se zločin u Srebrenici nad bošnjačkim borcima, nije bilo žena ni dece. Genocida nije bilo, niko ne može da nam naredi kako da mislimo. Imamo korpus podataka od stričnjaka da nije bilo genocida, već je to bio ratni zločin. U Hagu rade samo strani najamnici. Presude nisu izrečene na osnovu dokaza, jer oni nisu izvedeni. Srpska strana može biti mirna što se tiče naučnih činjenica. Srpski narod ne sme da dozvoli da ga ućutka neko poput Kristijana Šmita. Genocid se desio samo nad Srbima. Nijedan ratni zarobljenik i ranjenik koji je bio kod Nasera Orića nije preživeo - rekao je Vujičić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Vladimir Marinković, bivši potpredsednik Narodne Skupštine, istakao je da predsednik Vučić vodi politiku mira i stabilnosti, a da postoji čitava jedna propaganda oko Srebrenice.

- Ratni zločin nije trebao nikome, ni Srbima niti Bošnjacima. Međutim, treba da se vodi računa o miru i kolika je cena tog mira. Predsednik Vučić govori sve vreme o miru i insistira na tome, na mirnom rešavanju problema i na dijalogu. Treba da uvidimo i da priznamo svoje greške. Vi danas imate čitave projekte što se tiče Srebrenice. Vidite kolika je to jedna propaganda. Republika Srpska je rezultat naše politike - istakao je Marinković. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Profesor Branislav Ivković je takođe bio jedan od gostiju u specijalnoj emisiji o Srebrenici koji je govorio o tome da su Srbi narod koji želi dobre odnose sa susedima i sklon je praštanju, a da je velika laž da se u Srebrenici dogodio genocid.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Građani Srbije žele da grade dobre odnose sa drugima. Tragično je što u drugim zemljama bivše Jugoslavije truju mlade i da zločinac Naser Orić gostuje po emisijama. Mora da se više govori o Srebrenici. Mi smo jedan narod. U Srebrenici se nije dogodio genocid, to je laž i deo propagande. Građani Srbije žive na vetrometini. Grajfov izveštaj niko nije opovrgao. Mi Srbi smo, međutim, skloni da oprostimo. Neko drugi to nije u stanju. Ratko Mladić je ljudina, on je čovek vojnik. Naser Orić je kopao oči sudiji i zaklao ga je pred svima, a sada slobodno šeta ulicama - rekao je Ivković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija