• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

17.04.2024

12:55

Hit! Nadal je bio zvezda i sa 3 godine! (VIDEO)

printscreen

Tenis

Hit! Nadal je bio zvezda i sa 3 godine! (VIDEO)

Podeli vest

Španski teniski as Rafael Nadal (37) od malih nogu bio je u centru pažnje javnosti, a prvi put je bio pred kamerama na jednom fudbalskom meču.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena potiče iz sportske porodice i ostvario je velike uspehe radeći sa stricem Tonijem Nadalom. Zanimljivo je da je Tonijev brat, Migel Anhel Nadal, bio čuveni fudbaler defanzivac Majorke, Barselone i španske reprezentacije.

Zbog njega je Rafa još kao klinja, osim belog sporta, zavoleo i fudbal, a nedavno je isplivao snimak gde tadašnji as Majorke u naručju drži malog Rafu davne 1989. godine.

 

 

 

Takođe, interesantno je i to da je veliki rival Novaka Đokovića vatreni navijač Real Madrida, uprkos tome što je njegov stric nosio dres Barselone.

Rafa je jednom prilikom objasnio zašto navija za "kraljevski klub".

- Moj otac i čitava porodica bili su oduvek Realovi navijači. Kada je moj stric igrao za Barselonu, naravno da su ga podržavali, a kada se kasnije vratio u Majorku ostali smo podeljeni. Moram da kažem da neki i dalje navijaju za Barsu zbog Migela, a neki su ostali verni Real Madridu - otkrio je Nadal pre nekoliko godina italijanskim novinarima.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Ipak, teniser je jednom prilikom otkrio da je Ronaldo Nazario bio i ostao jedan od njegovih sportskih heroja. Obožavao ga je kao klinac, a stric mu je ostvario želju da se slika sa Brazilcem.

- Uh, veliki sam Ronaldov fan, pratio sam njegovu karijeru još od kada je bio u Barseloni. Jednom sam pitao strica za fotografiju sa njim. Čak me je uveo u svlačionicu i tada sam se slikao sa jednim od svojih najvećih idola. On zaslužuje velike pohvale za to što je prevazilazio probleme, vraćao se na najviši nivo i osvajao trofeje - rekao je Rafa jednom prilikom o svom idolu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija