• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

30.04.2024

07:00

Kreće bitka za finale LŠ! Bajern i Real ukrštaju koplja 27. put

EPA Images

Fudbal

Kreće bitka za finale LŠ! Bajern i Real ukrštaju koplja 27. put

Podeli vest

Liga šampiona ulazi u završnu fazu, a večeras od 21 čas na programu je prvi polufinalni meč u kojem će fudbaleri minhenskog Bajerna dočekati ekipu Real Madrida.

Biće to još jedan evropski klasik, po 27. put snage će odmeriti nemački i španski velikan. U dosadašnjih 26 susreta, 11. trijumfa ostvario je Bajern, "kraljevi" su slavili 12. puta, dok su tri duela završena bez pobednika. Ujedno, biće to reprizta polufinala 2018. godine, kada su Madriđani u revanšu slavili ukupnim rezultatom 4:3.

Gotovo da nema favorita pred večerašnji okršaj na "Alijanc areni". Oba tima su uverena da mogu da se plasiraju u finale, pa i da osvoje takmičenje. Ipak, blagu prednost u prvom susretu imaju Bavarci, jer su domaćini. Pomalo su poljuljani odnosi unutar bundesligaša, jer uprava otvoreno priča da trener Tomas Tuhel nije dorastao da vodi ekipu.

Foto: Tanjug/AP Photo

Fudbaleri Bajern Minhena

Ipak, iskusni stručnjak tim pričama ne pridaje značaj uoči susreta, već tvrdi da se raduje odmeravanju snaga s Karlom Anćelotijem.
- Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Karla. On je legenda, neverovatno je šta je sve dao fudbalu. On je skroman i pun poštovanja. Ipak, trudićemo se da njegovom timu zadamo ozbiljne muke. Potreban nam je pun stadion i dobra podrška navijača. Ovo je meč sa ujednačenim šansama, ali borićemo se. Naš cilj je jasan, a to je prolazak u finale - poručio je Tuhel.

Odlazeći strateg sa klupe Bajerna čak se usudio i da prognozira ko od njegovih igrača će postići pogodak. Tuhel je uveren da će Serž Gnabri zatresti mrežu "kraljeva". 

- Ne znam zbog čega, ali siguran sam da će Gnabri dati gol - rekao je nemački stručnjak. 

Foto: Tanjug/AP Photo

Igrači Real Madrida

S druge strane, trener Reala Karlo Anćeloti uoči meča poručio je da poštuje minhenski klub, ali da se nada da će njegov tim biti taj koji će kao pobednik izaći iz polufinalnog dvomeča.

- Srećni smo što smo stigli do polufinala Lige šampiona, a nadamo se da ćemo opet da igramo finale. Očekuje nas 180 minuta, a ne 90. Imamo puno samopouzdanja, ali i poštovanja prema Bajernu. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularne mečeve protiv Arsenala. Jaki su, a moramo da uzmemo u obzir i istoriju klubova u Ligi šampiona. To nešto ipak znači - jasan je legendarni Anćeloti. 

U drugom polufinalu Lige šampiona u sredu uveče sastaju se Borusija Dortmund i Pariz Sen Žermen. Revanš utakmice na programu su 7. i 8. maja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija