• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

16.04.2024

22:21

Šok u Istanbulu! Virtus eliminisao Efes iz plej-ina

EPA Images

Košarka

Šok u Istanbulu! Virtus eliminisao Efes iz plej-ina

Podeli vest

Košarkaši Efesa neočekivano su večeras usred Istanbula izgubili od Virtusa sa 67:64 u meču plej-ina Evrolige, čime su ispali iz daljeg takmičenja.

Očekivalo se da će turski tim, s obzirom na trenutnu formu i čak pet uzastopnih pobeda, na svom terenu lako izaći na kraju sa ekipom iz Bolonje, koja u elitnom takmičenju vezala sedam poraza. Ipak, italijanski tim je priredio veliko iznenađenje, kada je malo ko očekivao i eliminisao dvostrukog šampiona Evrope. 

Virtus će sada za plasman u plej-of i duele sa aktuelnim šampionom Real Madridom, morati da bori sa Baskonijom, koja je večeras izgubila od Makabija. Ipak, ekipa iz Vitorije tako će u petak imati priliku za popravni i to na svom terenu. 

Foto: EPA Images

 

I dok je prvi meč plej-ina između Makabija i Baskonije protekao bez ikakve drame, duel u Istanbulu je bio potpuno suprotan. Izuzimajući prvu četvrtinu u kojoj je Efes vodio, ostatak meča je protekao u rezultatskom egalu, ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do poslednje četvrtine. Virtus je tada napravio seriju od 9:0, koju turski klub do kraja nije mogao da stigne.

Virtus su do trijumfa predvodili Tornike Šengelija sa 13 poena i Ife Lundberg sa 12, dok srpski košarkaš Ognjen Dobrić nije ulazio u igru. Efesu nije pomogla ni odlična partija Vila Klajburna sa 22 poena, dok je Šejn Larkin dodao 16.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija