• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

06.11.2023

13:20

Suđenje Darku Šariću, a u dokazima skaj prepiska Velje Nevolje! Misteriozni dopis iz Francuske, greška ili slučajnost

Informer

Vesti

Suđenje Darku Šariću, a u dokazima skaj prepiska Velje Nevolje! Misteriozni dopis iz Francuske, greška ili slučajnost

Podeli vest

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da su planirali diskreditaciju i ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja, lažno prijavlivanje i krivično delo iz oblasti zakona o tajnosti podataka, danas je nastavljeno pred Specijalnim sudom u Beogradu pregledanjem pisane dokumentacije među kojom su zapisnici o pretresu Šarićeve kuće na dan hapšenja, ali i obaveštenje koje je stiglo iz Francuske a odnosi se na Skaj komunikaciju.

Dopis iz Francuske, na kom se navodi da se odnosi na predmet Veljko Belivuk i ostali a na dokumentu se navodi da je od 15. aprila 2022., dan nakon hapšenja Darka Šarića u Beogradu.

- Na dostavljenom obaveštenju iz Francuske, koje je na neki način zloupotrebljeno, piše predmet Veljko Belivuk i ostali, proizilazi da je materijal dostavljen u drugom predmetu i nema nikakve veze sa ovim postupkom. Francuski organi vlasti su ga dostavili bez odobrenja i zahteva za ovaj predmet. Postupak nije mogao da bude pokrenut na osnovu ovakvih obaveštenja - rekao je branilac Darka Šarića, advokat Dalibor Katančević.

Njegov kolega Marko Janković je dodao da su obaveštenja stigla u tužilaštvo 15. aprila 2022. i da je postupak pokrenut i pretresi stanova izvršeni dan pre nego što je obaveštenje stiglo u tužilaštvo.

Tužilac za organizovani kriminal, međutim, naveo je da je reč o tehničkoj grešci kada je u pitanju to da se obaveštenja iz Francuske odnose na predmet Belivuk.

Foto: Zoran Sinko

Pljevljak Darko Šarić

- Reč je o tehničkoj grešci, videćemo u nastavku izvođenja dokaza. To ne dovodi u pitanje zakonitost dokaza, slanjem zamolnice smo samo formalizovali ono što smo već od Francuske dobili ranije putem međunarodne pravne pomoći - naveo je tužilac navodeći da su pretresi izvršeni dan ranije jer su postojali operativni podaci i pre zavođenja materijala 15. aprila 2022.

Sudija Zoran Šešić prekinuo je polemiku o zakonitosti Skaj komunikacije.

- Gospodo, odluka je doneta, za sada je tako - rekao je sudija, ali je odlučio da ne izvodi dostavljene presretnute poruke, jer još uvek nije izveden dokaz koji potvrđuje da je komunikacija vođena između optuženih čija su imena navedena u tabeli poruka.

Pred sudom je izvedena kao dokaz i izjava Dalibora Ristića, koji je obavestio policiju da ima saznanja da Nebojša Joksović priprema likvidaciju biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića, kao i da se on plaši da će i njega da ubije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, E-Stock/Koca Sulejmanović

Veljko Belivuk

Sudija Zoran Šešić saopštio je i da se nekadašnjem Šarićevom advokatu, optuženom Dejanu Lazareviću ukida kućni pritvor, kao i da se Uroš Radovanović, koji se nekada prezivao Mišić i javnosti je postao poznat pošto je bio osuđen za napad na Žandarma na fudbalskoj utakmici ukida pritvor i da se on prebacuje u kućni pritvor.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. novembar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Odloženo suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK! Stolića optužili da je bio saradnik Velje Nevolje i za 500 evra odavao informacije
Zakazano sledeće ročište

Odloženo suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK! Stolića optužili da je bio saradnik Velje Nevolje i za 500 evra odavao informacije

Suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću (37) po ukinutoj presudu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora od dve godine, zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi koja se vodi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića trebalo je danas da počne iznova.

23.10.2023

14:14

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija