• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2024

08:57

Vučević nakon sednice Predsedništva SNS-a: Politika je dužnost izabranih da služe građanima i verujem da ćemo biti posvećeni! (VIDEO)

Tanjug/V. Šporčić

Politika

Vučević nakon sednice Predsedništva SNS-a: Politika je dužnost izabranih da služe građanima i verujem da ćemo biti posvećeni! (VIDEO)

Podeli vest

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) održana je u sedištu stranke na Novom Beogradu, a glavna tema bila je predlog sastava nove Vlade.

Obraćanje Miloša Vučevića 

- Podnosim zahtev za sednicu za sutra 1. maj na kojoj ću predstaviti ekspoze Vlade RS u narednom mandatu, nakon čega bi krenula plenarna sednica - rekao je Miloš Vučević na početku obraćanja. 

Ministri u novoj vladi 

- Za članove vlade ću sutra predložiti Skupštini Srbije sledeće osobe: Siniša Mali, prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Irena Vujović, potpredsednik Vlade i ministar zaštite životne sredine, Aleksandar Vulin potpredsednik Vlade, Andrijana Mesarović ministar privrede, Aleksandar Martinović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović-Handanović, ministar rudarstva i energetike, Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine. Maja Popović, ministar pravde, Jelena Žarić-Kovačević, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić, ministar odbrane, Marko Đurić, ministar spoljnih poslova. Tanja Miščević, ministar za evropske integracije, Slavica Đukić-Dejanović ministar prosvete, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević-Stamenkovski ministar za brigu o porodici i demografiju, Zoran Gajić, ministar sporta, Nikola Selaković, ministar kulture, Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, Jelena Begović, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husein Memić, ministar turizma i omladine, Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić, ministar za javna ulaganja. Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura, ministri bez portfelja

- Od 31 ministra, novih je osam, i tri osobe koje su posle izvesnog vremena opet u Vladi - kazao je Vučević.

- Danas smo odlučili da mandatar za novu pokrajinsku vladu bude Maja Gojković - rekao je Vučević. 

Vučević je govorio i predstojećim izborima:

- Nadam se da će građani voditi računa, što se nas tiče, naši kandadti će da vode takvu kampanju, da naša evantualna pobeda nije naš trofej, već naša obaveza. Politika je dužnost izabranih da služe građanima i verujem da ćemo biti posvećeni našim sugrađanima. Pravimo bolje saobraćajnice, mostove, pruge... Razvijeni gradovi su sigurnost da će plate i penzije da rastu. Kada pričamo o Ekspu, to je novi motor za ekonosmki razvoj Srbije. Raduje nas velika politička konkurencija. Maske su pale, isti su vam izborni uslovi. Sve će da se vidi, sviće nova zora. Kako god građani budu glasali, za nas će to biti svetinja. Raduje nas činjenica da su oni sebe proglasili favoritima, a mi ćemo se boriti - kazao je.

Na pitanje "da će se glasati po mestu boravišta, a ne po mestu prebivališta", Vučević je odgovorio:

- Ja mislim da to nije moguće, da je to bila mogućnost za republičke izbore. Sve jedno je bilo da li glasate u Somboru, Vranju, Kragujevcu, kada je reč o republičkim izborima. to je bila mogućnost samo za republičke, nije bila mogućnost za pokrajinske.

- Ono što mi vodimo je odgovorna politika. Građani da znaju, da ono što izbare, biće u naredne četiri godine. Na šta bi ti gradovi ličili, ako bi oni dobili podršku. Za nas prioritet jesu ljudi, šta građani od toga imaju - istakao je Vučević.

- Sasvim jasno je bilo da je njihov zahtev da izbori budu 2. juna. Kada sam ja pitala tokom dijaloga, kako je moguće da se dogovorimo, ako stalno menjate zahteve. Kada smo zaključili sve te razgovore, odlučili smo da izbori budu 2. juna. To je bio apsolutno zahtev opozicije. I pored mog eksplicitnog piatnja, zašto vam se žuri, oni su rekli da će tako sprečiti migraciju birača - rekla je Ana Brnabić.

9.45 Završena sednica Predsedništva

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke završena je.

9.00 - Počela sednica Predsedništva

Počela sednica Predsedništva SNS-a. Nakon sednice predviđene su izjave za medije.

8.30 Dolazak funkcionera stranke na sednicu

Pristigla je i Ana Brnabić. 

Podsetimo, potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je u subotu da pretpostavlja da bi sednica Predsedništva SNS na kojoj će biti reči o predlogu za sastav članova vlade mogla da bude održana u narednih 48 sati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče tokom obraćanja građanima da očekuje da će buduća Vlada Srbije biti formirana za dva dana i da će je činiti oko 33 do 35 odsto potpuno novih ljudi.

- Negde oko 33 do 35 odsto ljudi će biti potpuno novi koje nikada niste videli ni u jednoj vladi, što je neverovatna promena imajući u vidu da je reč o vladi kontinuiteta - rekao je Vučić sinoć u obraćanju građanima.

Dodao je da će u vladi biti nekih lica koja nisu bila na ministarskim pozicijama, ali su poznata od ranije, a biće i onih koji su dobro obavljali posao u prethodnom periodu. 

- Verujem da će umeti da zadrže kurs Srbije koja je nezavisna, suverena, ozbiljna i odgovorna zemlja, koja štiti svoje državne i nacionalne interese i koja neće da nas svađa sa tradicionalnim prijateljima, već koja će sa njima na najbolji način da sarađuje - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija