• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

23.10.2023

07:40

"Dečak ne zna da čita i piše"! Dete (10) orobilo prodavnicu u Bogatiću, ali to je samo početak njegovih "nestašluka"

Shuterstock

Vesti

"Dečak ne zna da čita i piše"! Dete (10) orobilo prodavnicu u Bogatiću, ali to je samo početak njegovih "nestašluka"

Podeli vest

Dečak (10) koji je opljačkao prodavnicu jednog trgovinskog lanca u Bogatiću privremeno živi u ovom mestu i za samo petnaestak dana je počinio još dve krađe.

Istog dana je "pozajmio" bicikl ispred jedne prodavnice i njime se odvezao kući, a pre toga je uhvaćen u krađi parfema u drogeriji.

Dečak živi u višečlanoj porodici. Svi su se nedavno privremeno doselili u Bogatić gde su zakupili kući na mesec dana i odavde roditelji odlaze u Srem da rade za dnevnicu u sezoni vađenja šećerne repe, piše "Telegraf".

Da policija nije rasvetlila krađu, niko ne bi primetio porodicu koja je prevalila stotine kilometara od Kruševca preko Bogatića do sremskih sela da bi zaradili za život.

Foto: Shutterstock

 

Međutim, socijalni radnici su utvrdili da su deca zanemarena i da roditeljima treba naložiti mere korektivnog nadzora u vršenju roditeljskog prava, što će najverovatnije uraditi Centar za socijalni rad u Kruševcu gde porodica živi.

- Nakon što je utvrđeno da je dečak ukrao novac iz prodavnice, na poziv policijskih službenika, socijalni radnik je razgovaro sa dečakom i majkom. Dečak ne zna da čita i piše, a i ostalo troje dece školskog uzrasta očigledno ne idu u školu, dok najmlađe ima pet godina. Konstatovano je da deca nisu životno ugrožena i nije odlučivano o hitnom izmeštanju iz porodice. Međutim, deca jesu zanemarena i postoje ozbiljni propusta u vršenju roditeljskih prava - naveo je naš izvor.

Prilikom izlaska na teren socijalni radnici u Bogatiću nisu kod kuće zatekli roditelje i decu. Nepoznato je da li su deca ranije ostajala sama kod kuće, ali se pretpostavlja da roditelji znaju da ne bi smeli da ih ostave bez nadzora pa su ih, očekujući posetu socijalnih radnika, poveli sa sobom na njivu.

- Dok su u Bogatiću mi ćemo biti u kontaktu sa porodicom, a o svemu smo upoznali kolege iz Kruševca - rekli su u Centru za socijalni rad u Bogatiću.

O pljački prodavnice jednog trgovinskog lanca u Bogatiću i drami koju su preživele prodavačice kada su primetile da je iz kase nestao popodnevni pazar priča se četvrti dan. Radnice se oporavljaju od šoka, a ljudi se preispituju ko je sve zatajio pa deca od malih nogu kreću stranputicom. Poznato je i više detalja o ovom događaju:

- On je u prodavnicu ušao pred kraj radnog vremena sa starijim bratom koji je razgledao rafove i birao namirnice koje će da kupi. Kada je uočio da je kasirka ustala i otišla do vitrine na drugom kraju marketa, otključao je kasu, uzeo novac i izašao napolje - otkrio je naš izvor.

Policajci su samo pola sata nakon što je prijavljena krađe ušli u trag dečaku i 88.500 dina koliko je ukrao vratili u kasu prodavnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Konaković potvrdio da je Vučić od početka u pravu, rezolucija usmerena direktno protiv Srbije
Politika

Brnabić: Konaković potvrdio da je Vučić od početka u pravu, rezolucija usmerena direktno protiv Srbije

Gostujući na Jutarnjem programu Happy televizije predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić govorila je o sramnoj poruci ministra iz BiH Konakovića predsedniku Aleksandru Vučiću, kako Srbija zaslužuje prezir i rekla da je ta izjava upravo potvrda ono ga što je predsednik rekao prvog dana - rezolucija je usmerena protiv Srbije, cilj ove rezolucije je da se Srbija osudi i traži se ratna odšteta.

29.04.2024

13:58

(MAPA) Ovo su lokacije u Beogradu gde ima najviše zaraženih krpelja! Ako nećete da vam presedne roštiljanje u prirodi, pridržavajte se sledećih pravila!
Društvo

(MAPA) Ovo su lokacije u Beogradu gde ima najviše zaraženih krpelja! Ako nećete da vam presedne roštiljanje u prirodi, pridržavajte se sledećih pravila!

Praznike će mnogi iskoristiti za boravak u prirodi, pogotovo prvomajske, kada bi, po prognozi meteorologa trebalo da se zadrži lepo vreme, međutim, u Zavodu za biocide i medicinsku okologiju sve pozivaju na oprez, s obzirom na to da i dalje ima zaraženih krpelja. Kažu i da je zbog roštiljanja, moguća pojava osa i pčela.

29.04.2024

13:57

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija