• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.04.2024

13:10

(VIDEO) Razorni NATO projektili padaju po ruskim položajima! Izveden brutalan napad, pređene su sve crvene linije!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Razorni NATO projektili padaju po ruskim položajima! Izveden brutalan napad, pređene su sve crvene linije!

Podeli vest

Ukrajinske snage navodno su napale ruske sisteme protivvazdušne odbrane na poluostrvu Krimu američkim raketama ATACMS.

Izveštaji sa X-a, bivšeg Tvitera, pokazuju da je Ukrajina napala rusku protivvazdušnu odbranu taktičkim balističkim projektilima u rtu Tarhankut, na zapadu Krima.

Profil "War Translate" objavio je snimak poruka s ruskih kanala u kojima se panično izveštava o napadu koji se navodno dogodio u subotu tokom noći.

"Noću je neprijatelj napao jedinice sistema protivvazdušne odbrane na rtu Tarhankut raketama ATACMS, verovatno s kasetnom bojevom glavom. Neprijatelj pokušava da uništi čitava područja protivvazdušne odbrane; predviđaju se pojačani napadi u pokušaju Kijeva da organizuje informativne i borbene akcije za Dan pobede i inauguraciju vrhovnog zapovednika", navodi se.

Podsetimo, Ukrajina je 23. avgusta 2023. uništila ruski protivvazdušni sistem S-400 na rtu Tarhankut.

„S obzirom na ograničen broj takvih sistema u neprijateljskom arsenalu, ovo je bolan udarac za sistem protivvazdušne odbrane okupatora“, saopštili su ukrajinski obaveštajci.

Ukrajina je u aprilu napala veliki ruski aerodrom u Džankoju na Krimu. Napad je bio prvi put da su ukrajinske snage koristile nove rakete ATACMS koje su im tajno poslale SAD.

Još nije poznato da li je oružje koje su poslale SAD korišćeno u napadu na rt Tarhankut.

Rakete dugog dometa upućene su Ukrajini ranije ove godine na zahtev američkog predsednika Džoa Bajdena.

Portparol Stejt departmenta Vedant Patel rekao je da isporuka prvobitno nije objavljena „da bi se održala operativna bezbednost Ukrajine“.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan potvrdio je prošle nedelje novinarima da je Ukrajini dostavljen „značajan broj” projektila, koji mogu da pogode ciljeve udaljene do 450 kilometara.

Pentagon je prvobitno odložio isporuku raketa dugog dometa zbog straha da bi Ukrajina mogla da ih upotrebi za gađanje ciljeva duboko unutar ruske teritorije, potencijalno eskalirajući rat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19