• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.S.

29.04.2024

13:16

Srednjoškolci iz Prokuplja završili kod lekara posle ekskurzije: Preselo im putovanje na Ohrid, evo šta kaže direktor agencije preko koje su putovali

LJ.S.

Društvo

Srednjoškolci iz Prokuplja završili kod lekara posle ekskurzije: Preselo im putovanje na Ohrid, evo šta kaže direktor agencije preko koje su putovali

Podeli vest

Tokom jučerašnjeg dana na Pedijatriji Zdravstvenog centra Prokuplje primljeno je 12 srednjoškolaca sa stomačnim tegobama, potvrđeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Reč je o učenicima treće godine prokupačke Gimnazije, koji su se vratili sa trodnevne ekskurzije na Ohridu.

- Od tog broja osmoro dece je nakon terapije otpušeno na kućno lečenje, dva deteta su hospitalizovana, a dva su u dnevnoj bolnici- kažu u Zdravstvenom centru Prokuplje, gde dodaju da još uvek ne znaju šta je uzrok ovih tegoba, ali da je reč o stomačnim problemima.

Direktor Gimnazije u Prokuplju Srđan Kovačević potvrdio je da se osmoro dece u putu žalilo na tegobe, te da je škola odmah obaveštena.

-Sa njima je bio i lekar koji im je dao terapiju, do dolaska u Prokuplje. Ne znamo šta je uzrok za sada, ali pratimo situaciju. Obavestio sam sve razredne starešine da obrate pažnju i da obaveste ako ima još slučajeva - kazao je Kovačević.

Foto: Shutterstock, Pngwing

 

Ekskurzija je organizovana preko turističke agencije iz Niša, nakon tendera na kojem je ova agencija izabrana kao najpovoljniji ponuđač. Ukupno je bilo 102 učenika na toj ekskurziji.

Roditelji tvrde da je broj dece koja imaju tegobe veći, ali su simptomi blaži. U jednom od dva autobusa je više dece sa tegobama.Vlasnik turističke agencije Branislava Petkovića, kaže da je obavešten da je odrešeni broj učenika imao tegobe, te i da su nekoliko njih zadržani na lečenju.

- Deca su po planu i programu imala obroke isključivo u hotelu koji ima sve potrebne dozvole i posluje u skladu sa zakonom. Prema mojim saznanjima, trenutno se čekaju analize krvi dece koja imaju simptome, kako bi se videlo je li u pitanju trovanje, ili virus- kazao je Petković.

On dodaje da je ekskurzija organizovana u skladu sa svim zakonima i propisima.

- Sve zavisi od rezultata koji će stići. Ono što je sada najvažnije, je da su sva deca dobro- dodao je on.

Reč je o učenicima treće godine prokupačke Gimnazije, koji su se vratili sa trodnevne ekskurzije na Ohridu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19