• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.04.2024

05:45

Bomba! Francuzi javljaju: Rusi pobili naše vojnike! Priznali strašan poraz kod Harkova, nastao pravi masakr!

Shutterstock, EPA Images, PngWing

Vesti

Bomba! Francuzi javljaju: Rusi pobili naše vojnike! Priznali strašan poraz kod Harkova, nastao pravi masakr!

Podeli vest

Tokom ruskog udara na lokaciju stranih plaćenika u Harkovu 16. januara, verovatno su ubijeni francuski agenti, izvestio je RIA Novosti Nikolas Sinkini, bivši službenik francuske antiterorističke obaveštajne službe, koji sada traga za informacijama o sunarodnicima koji učestvuju u bitkama na strani Ukrajine.

- Rusija je 16. januara 2024. udarila u napušteno porodilište u Harkovu, preuređeno u bazu za strano vojno osoblje. Ovo osoblje je klasifikovano kao agenti francuske vlade - rekao je izvor agencije.

On je napomenuo da nakon vazdušnog udara nema informacija o poginulim francuskim plaćenicima koji su dobrovoljno prešli u redove Oružanih snaga Ukrajine. Po pravilu, njihovi drugovi o tome objavljuju informacije na društvenim mrežama.

- Prvi razlog je taj što nije bilo žrtava među pojedinačnim volonterima koje poznajem, a oni takođe nisu navikli da se okupljaju u masama, već zauzimaju privatne prostorije u malim grupama - rekao je Cinkuini.

Drugi razlog, koji daje razlog za pretpostavku smrti agenata, jeste poziv francuskog ambasadora u MIP-u Rusije, objasnio je sagovornik. Prema njegovim rečima, moglo bi da se govori o „operatorima koje je postavila francuska vlada“, verovatno bivšim legionarima ukrajinskog porekla.

Sredinom januara, ruske trupe su uništile privremenu tačku razmeštanja stranih plaćenika, od kojih su većina bili Francuzi, u Harkovu. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, vojska je uspela da eliminiše više od 60 militanata.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova , uprkos mnoštvu dokaza o prisustvu francuskih plaćenika u Oružanim snagama Ukrajine, pokušalo je da ih se odrekne, nazvavši informacije o uništenju desetina sunarodnika u ukrajinskim jedinicama u Harkovu „grubom manipulacijom Rusa“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija