• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2023

11:20

Žandarm, "potrčko" i student saslušani u tužilaštvu! Terete se da su opljačkali biznismena i oteli mu 100.000 evra - evo kako su se branili

Shutterstock/printscreen

Vesti

Žandarm, "potrčko" i student saslušani u tužilaštvu! Terete se da su opljačkali biznismena i oteli mu 100.000 evra - evo kako su se branili

Podeli vest

U Višem javnom tužilašvu u Beogradu saslušani su Marko K. (23) Miloš J. (24) i Alen N. (39) zbog sumnje da su 10. oktobra ove godine na Novom Beogradu od D.J. upotrebom sile oduzeli 100.000 evra.

Osumnjičeni Alen N. je detaljno izneo svoju odbranu, dok je Miloš J. negirao izvršenje krivičnog dela.

Marko K, inače policijski službenik, na saslušanju se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, Marko K. je pripadnik Žandarmerije, Alen je zapolen kao "potrčko", a Miloš je student.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima Milošu J. i Marku K. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, dok je Alanu N. ukinuto zadržavanje i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Foto: Informer/shutterstock

 

Njima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo, a Alenu N. krivično delo razbojništvo u pomaganju.

Sumnja se da su Marko K. i Miloš J, po uputstvima koja su dobili od Alena N. 10. oktobra 2023. godine oko 11 sati na Novom Beogradu sačekali da oštećeni uđe u zgradu u kojoj stanuje pa su mu obojica prišli i najpre ga onesposobili upotrebom biber spreja koji su mu poprskali u oči i lice, a potom su mu iz ruke istrgli kesu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100.000 evra.

Osumnjičeni su krenuli da beže, a oštećeni je pokušao da zaustavi jednog od njih tako što ga je povukao za trenerku, ali ga je on udario pesnicom u glavu, nakon čega su obojica pobegla, ka mestu gde ih je čekao Alan N. u vozilu marke "krajsler".

Pošto su se udaljili novac su naknadno podelili izmedju sebe, a deo novca je pronađen i uz potvrdu oduzet od Alena N.

Oštećeni je prethodno pomenuti novac koji se nalazio u papirnatoj kesi uzeo od jednog kineskog državljanina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!
Može li podlije

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!

Ruska nafta ulazi u EU preko Turske. I to je u potpunosti u skladu sa zakonom zahvaljujući određenim rupama u politici sankcija EU, Glavni mehanizam koji omogućava takvo snabdevanje je mogućnost uvoza u Evropsku uniju goriva koje je pomešano i preimenovano na takav način da nije klasifikovano kao proizvod ruskog porekla, piše Politiko.

16.05.2024

07:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija