• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2024

12:40

Pored njih, neprijatelji nam nisu potrebni! Tajkunski mediji napali Bilju Pantić Pilju jer je branila nacionalne interese u SE, smeta im njeno glasno "Živela Srbija"!

Printscreen, Pedja Milosavljević

Politika

Pored njih, neprijatelji nam nisu potrebni! Tajkunski mediji napali Bilju Pantić Pilju jer je branila nacionalne interese u SE, smeta im njeno glasno "Živela Srbija"!

Podeli vest

Tajkunski mediji, iliti glavna glasila tajkunske opozicije, opet su po ko zna koji put pokazali na čijoj su strani, koja svakako nije srpska!

Nakon što je sinoć Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala, sa 131 glasom "za", zeleno svetlo za članstvo lažne države Kosovo u toj organizaciji, što je nepojmljiv presedan u istoriji te panevropske institucije, te u potpunosti suprotno međunarodnom pravu, tajkunski mediji se nisu libili da napadnu Srbiju, ni članove naše delegacije koji su se stojički borili za svoju zemlju! 

Naime, poslanica Srpske napredne stranke i predstavnica Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope održala je juče govor povodom prijema lažne države Kosovo u ovu međunarodnu organizaciju, nakon čega je dobila sramnu opomenu predsedavajućeg. A evo i zbog čega! 

Piljin ponosit govor, nakon čega je pozvana na "kodeks ponašanja", prenosimo u celosti: 

"Želim da vam čestitam na onome što danas radite, jer ćete ući u istoriju kao neko ko je na najbrutalniji način prekršio sve norme međunarodnog prava i principe na kojima se zasniva ova organizacija. Odlučili ste da pogazite međunarodno pravo i da primite u Savet Evrope nešto što nije država, time što ćete preskočiti i zaobići sve procedure. Vi ste jasno rekli da je tzv. Kosovo moralo da ispuni tri uslova i da ćete samo tada dati pozitivno mišljenje.

Prvi uslov je osnivanje Zajednice srpskih opština, što je međunarodna obaveza uspostavljena Briselskim sporazumom pre 11 godina. Osnivanje ZSO je osnovni preduslov za dijalog Beograda i Prištine. Ako dozvolite da tzv. Kosovo uđe u Savet Evrope bez osnivanja ZSO, ona nikad neće ni biti osnovana. Vi ste, gospođo Bakojani, rekli, citiram, "osnivanje ZSO smatra se preduslovom za uspešnu zaštitu nacionalnih manjina, odnosno njihovih ljudskih prava". Ponoviću ono što sam vam rekla na političkom odboru. Imam hrabrosti za to. Vi ste pokazali da nemate integritet i da ste licemerni.

Statut Saveta Evrope tvrdi da samo evropska država u kojoj se poštuju ljudska i manjinska prava može da postane članica. Zašto onda ne govorite o ljudskim pravima Srba? Otkako je Kurtijev režim na vlasti na KiM, progoni i etničko čišćenje srpske zajednice se nastavljaju. Masovni egzodus se nastavlja. Gotovo 40 odsto Srba je napustilo KiM. Srbi trpe etničke napade svakodnevno, a vas za to nije briga.

Vlasti u Prištini hapse, prete, ubijaju i pljačkaju Srbe na KiM. Deset meseci srpska roba ne može da dođe na Kosovo, ćirilične table se skidaju, zabranjen je dinar što je ugrozilo egzistenciju preostalog srpskog naroda. Niko nje pozvan na odgovornost zbog pokušaja ubistva dva srpska dečaka na Božić, a vi ste odlučili da nagradite sve te jednostrane postupke Prištine, viznom liberalizacijom, prijemom u NATO i konačno prijemom u Savet Evrope.

Ono što vi radite je presedan, kojim ćete otvoriti Pandorinu kutiju. Rekli ste da tertitorijalni integritet i suverenitet vama ne znače ništa, a druge države će slediti presedan koji ste stvorili u slučaju Srbije. Status južne pokrajine Kosovo i Metohija, koji je regulisan Rezolucijom 1244, kaže da će Kosovo i Metohija uvek biti deo Srbije. Mi smo možda mala država, ali za razliku od vas imamo integritet i nikada se nećemo predati i pokoriti. Srbija će razmisliti da li će biti članica organizacije koja flagrantno krši međunarodno pravo. ŽIVELA SRBIJA!", završila je Biljana Pantić Pilja. 

Nakon ovog govora predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Teodoros Rusopulos je opomenuo Pilju, uz skandaloznu rečenicu: "Drage kolege, podsećam vas da po Poslovniku i Kodeksu ponašanja za članove ovog skupa, debate se moraju na jedan uredan i pristojan način i da članovi Skupštine ne mogu raditi ništa što može dovesti do poremećaja za vreme diskusije". 

Šta je tačno i kome zasmetalo u Piljinom govoru? Istina o brutalnom režimu Aljbina Kurti koji sprovodi nad srpskim življem na KiM, istina da tzv. Kosovo NIJE DRŽAVA, istina da ni posle 11 godina od parafa na Briselskom sporazumu nije formirana ZSO ili pak ona najjača poruka na kraju "Živela Srbija"? 

Tajkunski mediji, pod dirigentskom palicom svojih šefova, odmah su pohrlili da podrže srbomrsce i da likuju nad strašnim pritiscima koje trpi naša zemlja! Jer drugačije ne umeju. Jer drugačije ne žele! Jer su zdravi nacionalni i državni interesi Srbije za njih RAK-RANA! 

Foto: printscreen

 

 

A sve dok je za njih nepristojno kada se brani Srbija, bićemo sigurni da državni vrh radi prave stvari! 

Živela Srbija! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija