• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

10:05

(VIDEO) Konačni obračun u Savetu Evrope! Petković: Snažnom diplomatskom ofanzivom nećemo dopustiti narušavanje međunarodnog prava!

Peđa Milosavljević

Politika

(VIDEO) Konačni obračun u Savetu Evrope! Petković: Snažnom diplomatskom ofanzivom nećemo dopustiti narušavanje međunarodnog prava!

Podeli vest

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković, govorio je u emisiji Info jutro o ogromnoj borbi Srba na KiM protiv iživljavanja Kurtijevih terorista, ali i o glasanju o prijemu lažne države tzv. Kosova u Savet Evrope.

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković ističe da se Aljbin Kurti i njegovi specijalci iživljavaju nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, ali i da će Srbija pokrenuti diplomatsku ofanzivu protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope.

- Postoji preko 500 incidenata koje je izazvao antisrpski nastrojen Aljbin Kurti. Kurtijevi specijalci se iživljavaju nad Srbima na KiM i svakodnevno pucaju na naše ljude. Srbi se na Kosovu i Metohiji bore svakoga dana, a mi ćemo u snažnoj diplomatskoj ofanzivi pokušati da ne dozvolimo da se prekrši međunarodno pravo. Današnje glasanje je jedna vrsta mišljenja, koje će se kasnije uvrstiti i doneće se odluka konačna za mesec dana. Predsednik Vučić je poslao pisma visokim zvaničnicima i evropskim liderima, gde je ukazao na kršenje statuta Saveta Evrope - rekao je Petković.

Foto: Pedja Milosavljević

Petar Petković

 

Prema rečima direktora kancelarije za KiM, guranje tzv. Kosova u Savet Evrope od strane Zapada je protivpravno jer ne može jedna teritorijalna jedinica da postane član Saveta Evrope.

- Guranje tzv. Kosova u Savet Evrope je protivpravno i presedan je. Vratili su zemljište manastiru Visoki Dečani, a sada svoju obavezu prikazuju kao da je neki Bog zna kakav ustupak vladavine prava. Nema nikakve vladavine prava u tzv. parlamentu Kosova. Zapad gura članstvo u Savetu Evrope i po prvi put se glasa da neka teritorijalna jedinica postaje član. Ovo je potpuno kršenje svih principa panevropske organizacije i oni tako urušavaju samu ideju. Mi smo učinili sve što je do nas, ali 11 godina Priština odbija da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma - naveo je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija